Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 24.09.2012.
13:51
021 A

Ateisti tužili patrijarha Irineja

Udruženje "Ateisti Srbije" tužilo je patrijarha SPC Irineja kod Poverenika za zaštitu ravnopravnosti zbog izjava koje je on nedavno izneo u Sarajevu, piše 021.

Nije po volji "Ateista Srbije": Patrijarh Irinej
 

Naime, patrijarh je prilikom posete izjavio kako "nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima". Kako piše novosadski portal, patrijarh je tim rečima, kako smatraju ateisti, označio sve one koji ne veruju u božanstvo kom se on moli, kao ljude rata, agresije i sukoba.

"Čak i ako na trenutak zanemarimo ponašanje brojnih velikodostojnika pomenute verske zajednice tokom sukoba koje upravo Sarajevo pamti na najgori mogući način, ovakva izjava njenog čelnika, nedopustivo je diskriminatorska. Kako da očekujemo da naše društvo napusti decenijske predrasude i tragične, štetne stereotipe o crkvenoj tapiji na moral, pravdu, mir i ljubav, ako oni koji bi morali da na toj toleranciji rade, daju ovakve izjave?", navode "Ateisti Srbije".

Poglavar Srpske pravoslavne crkve je prošle nedelje u Sarajevu izjavio da mu je drago što je došao u taj grad, ali da je "hrišćanstvo u tom gradu veoma ugroženo i da nekadašnji srpski narod, koji je činio glavninu Sarajeva, više ne živi tu", prenosi portal 021.

Podsetimo, "Ateisti Srbije" nedavno su Ustavnom sudu tužili i prvog čoveka vojvođanske prestonice Miloša Vučevića, kao i još trojicu odbornika Skupštine grada zbog "brifinga" kod vladike bačkog, smatrajući da je njihova poseta povreda sekularnog uređenja države Srbije

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.09.2012. 15:29
Citat: "nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima". Gde je tu On pomenuo nevernike? Njegova Svetost nije nijednog momenta optuzila bilo koga za verstvo/neverstvo, veru ili neveru... Sami sebe prozivate.
Ponedeljak 24.09.2012. 14:16
Cemu tuzbe kada ni u jednoj instituciji NEMA verodostojnih naslednika, kako politickih tako i verskih!??
Ponedeljak 24.09.2012. 15:15
Svaki čovek veruje u "nešto".Ako ne veruješ...čemu život?...ubij se odmah! Pošto ovi "ateisti"(kao što im samo ime govori)...ne veruju u Boga...ostaje samo da veruju u njegovu suprotnost...Satanu!...S' obzirom da je zabranjeno osnivanje satanističke sekte...oni se nazvaše-"ateisti Srbije"! Pošto im se (kao Hrišćani) ne možemo "krvi napiti"...bar da tu bandu razotkrijemo...da se ne bi dugo provlačili kao "nevladina organizacija"! Zlo je svuda oko nas...prepoznajmo ga i kao zmijama...smrvimo im glave...gde god ih pomole!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online