Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 25.09.2012.
07:47 >> 11:52h
Beta A

Ban Ki Mun Nikoliću: UN neutralne po pitanju Kosova

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da će se UN držati principa neutralnosti o statusu Kosova.

Tomislav Nikolić lepim rečima ohrabrio Ban Ki Muna
 

Na sinoćnom sastanku u Njujorku gde zaseda Generalna skupština UN, Ban Ki Mun i Nikolić su razmenili mišljenja o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu i ulozi Srbije u podsticanju pomirenja, uključujucjhi i kroz dijalog sa Prištinom pod vođstvom EU, objavljeno je na internet strani generalnog sekretara UN.

Nikolić je Munu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni. Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu.

Čestitka Jeremiću

Ban Ki Mun je, kako se dodaje, čestitao izbor bivšeg šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića za predsedavajućeg 67. zasedanja Generalne skupštine UN.

Predsednik Srbije, koji će u Njujorku učestvovati u generalnoj debati na zasedanju Generalne skupštine UN, sastao se i s predsednikom Kipra Dimitrosom Kristofjasom i preneo mu napore koje Srbija čini u borbi protiv korupcije, kao i za prevazilaženje ekonomske krize.


Nikolić je predsedniku Kipra, zemlje koja nije priznala nezavisnost Kosova, rekao da Srbija ne odstupa od teritorijalne celovitosti. Kristofjas i Nikolić poručili su da tradicionalno dobre odnose dve zemlje treba unaprediti, naročito na ekonomskom planu.


Kiparski predsednik poručio je da prijateljstvo dve zemlje nije ničim uslovljeno i da bi saradnja trebalo da bude nastavljena na svim poljima.


Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je u delegaciji Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je sa ministrima inostranih poslova Finske, Grčke, Švedske i Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 08:00
Nikolić je Munu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni. Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu. ----------------------------------- Господе, каква бесмислена балављења. Што се тиче Муновог значаја у политици, могао се лепо састати и са радником на одржавање чистоће у згради бесмисленог ун-а...
Utorak 25.09.2012. 08:18
Od zdravih pravimo se bolesni, od pismenih nepismeni, od pametnih glupi, od ponosnih servilni, od porodicnih sterilni, i sve to zarad tudjih ciljeva i nase nesposobnosti da nekome, aman, kazemo NE.Srpski sindrom nesposobnosti se siri, dijagnoza,leka nema.
Utorak 25.09.2012. 08:45
Pričao, pričao, rekao-ništa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online