Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 25.09.2012.
07:47 >> 11:52h
Beta A

Ban Ki Mun Nikoliću: UN neutralne po pitanju Kosova

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da će se UN držati principa neutralnosti o statusu Kosova.

Tomislav Nikolić lepim rečima ohrabrio Ban Ki Muna
 

Na sinoćnom sastanku u Njujorku gde zaseda Generalna skupština UN, Ban Ki Mun i Nikolić su razmenili mišljenja o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu i ulozi Srbije u podsticanju pomirenja, uključujucjhi i kroz dijalog sa Prištinom pod vođstvom EU, objavljeno je na internet strani generalnog sekretara UN.

Nikolić je Munu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni. Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu.

Čestitka Jeremiću

Ban Ki Mun je, kako se dodaje, čestitao izbor bivšeg šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića za predsedavajućeg 67. zasedanja Generalne skupštine UN.

Predsednik Srbije, koji će u Njujorku učestvovati u generalnoj debati na zasedanju Generalne skupštine UN, sastao se i s predsednikom Kipra Dimitrosom Kristofjasom i preneo mu napore koje Srbija čini u borbi protiv korupcije, kao i za prevazilaženje ekonomske krize.


Nikolić je predsedniku Kipra, zemlje koja nije priznala nezavisnost Kosova, rekao da Srbija ne odstupa od teritorijalne celovitosti. Kristofjas i Nikolić poručili su da tradicionalno dobre odnose dve zemlje treba unaprediti, naročito na ekonomskom planu.


Kiparski predsednik poručio je da prijateljstvo dve zemlje nije ničim uslovljeno i da bi saradnja trebalo da bude nastavljena na svim poljima.


Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je u delegaciji Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je sa ministrima inostranih poslova Finske, Grčke, Švedske i Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 08:00
Nikolić je Munu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni. Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu. ----------------------------------- Господе, каква бесмислена балављења. Што се тиче Муновог значаја у политици, могао се лепо састати и са радником на одржавање чистоће у згради бесмисленог ун-а...
Utorak 25.09.2012. 08:18
Od zdravih pravimo se bolesni, od pismenih nepismeni, od pametnih glupi, od ponosnih servilni, od porodicnih sterilni, i sve to zarad tudjih ciljeva i nase nesposobnosti da nekome, aman, kazemo NE.Srpski sindrom nesposobnosti se siri, dijagnoza,leka nema.
Utorak 25.09.2012. 08:45
Pričao, pričao, rekao-ništa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online