Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.09.2012.
04:02
Danas A

Đilas oformio izborni štab

Dragan Đilas, zamenik predsednika DS, oformio je izborni štab za predstojeće izbore u stranci, na čijem je čelu Balša Božović, predsednik Demokratske omladine i zamenik šefa poslaničke grupe demokrata u Skupštini Srbije.

Sprema se za "bitku" u Demokratskoj stranci: Dragan Đilas, zamenik predsednika DS-a
 

Kako saznaje dnevni list Danas uz Đilasa u izbornom štabu je i Bojan Pajtić, potpredsednik DS. Božović nije želo ni da potvrdi ni da demantuje saznanja tog lista.

"Ne želim da u medijima govorim o stranačkim stvarima", rekao je ovaj mladi kadar DS, čiji je otac Dragoslav Zeka Božović, uticajni beogradski demokrata i kum Borisa Tadića, kojeg Đilas namerava da skloni sa stranačkog kormila.

Iako je Đilas rekao da će odluku o tome da li će ući u trku za lidersko mesto doneti tek kada odbori stranke kažu ko treba da bude kandidat za šefa partije, on je oformio izborni štab i uveliko radi na pridobijanju podrške.

Danas je imao uvid u SMS koji je ovih dana prosleđen jednom broju funkcionera DS I proverio autentičnost poruke.

Gradonačelnik preslišao Kuzmanovića

Dragana Đilasa, kao kandidata za predsednika stranke, pre tri dana na održanoj sednici zvanično je podržao Gradski odbor DS u Beogradu, rekli su Danasu izvori iz GO. Na toj sednici program Branimira Kuzmanovića, još jednog pretendenta na fotelju stranačkog lidera, nije dobio podršku.

O atmosferi na ovoj sednici Kuzmanović je na Tviteru napisao: „Bolje da javno ne govorim o tome, nije bilo prijatno i mnogo demokratski...“ Potom je u narednom „tvitu“ naveo: „Zbog toga sledeći tvit posvećen pritiscima“, a onda nastavio: "Za bolju Srbiju i demokratiju Zoran Đinđić je dao život, mesto predsednika najbolje opštine je trica i kučina prema toj žrtvi. Ne bojim se".
Danasovi izvori kažu da je na pomenutoj sednici GO bilo i sugestija da će Kuzmanović biti smenjen s mesta predsednika opštine Vračar.

"Poštovani, Dragan Đilas i Bojan Pajtić su zainteresovani za sastanak sa Vama. Ukoliko želite da se čujete sa Draganom i dogovorite oko detalja, molim Vas da se javite na broj 062******. Srdačan pozdrav, Izborni štab Dragana Đilasa“, piše u poruci.

Novinarka Danasa je pozvala ovaj broj mobilnog telefona, na koji se javila asistentkinja Dragana Đilasa. Kada su se novinari predstavili ona je začuđeno upitala "otkud vam taj SMS, jer nije namenjen novinarima“.

Izborne štabove, prema saznanjima Danasa, za sada su oformili i Boris Tadić i Branimir Kuzmanović, kao kandidati za predsednika DS i Dragan Šutanovac, kao kandidat za potpredsednika. Spekuliše se, ali nije potvrđeno, da Tadićev štab vodi njegov dugogodišnji najbliži saradnik Miodrag Rakić. Na čelu Šutančevog štaba je Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara, koji nije želeo da komentariše naša saznanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 07:55
uskoro ce izborne stabove preseliti u zabelu, zar zaista misle da ce nekaznjeno proci sa tolikom pljackom srbije kao i samih gradjana srbije. tesko. ceka se oruzani rasplet u mafijaskoj DS pa ko prezivi ceka ga sedmi paviljon u pozarevcu.
Četvrtak 27.09.2012. 13:50
Skinuti djilasa i pajtica sa drzavnih funkcija napravice lavinu u skidanju veleizdajnika Srbije...
Četvrtak 27.09.2012. 14:45
srbi iz srbije trebaju dobiti svoj stab.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online