Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.09.2012.
05:29
D. Dekić - Vesti A

"Nijedna stranka neće gurnuti prst svom tajkunu u oko"

Moj poslednji tekst je posvećen sada bivšem ministru kulture Predragu Markoviću, koji je od svoje izdavačke kuće Stubovi kulture - Vreme knjige kupio državnim parama knjige za 1,2 miliona dinara. Pisao sam i o "poslovima" sada bivših ministara Olivera Dulića, Božidara Đelića, porodice bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena, kaže Ivan Ninić, novinar antikorupcijskog portala Pištaljka.

Ivan Ninić, novinar antikorupcijskog portla Pištaljka
 


- Međutim, Agencija za borbu protiv korupcije je reagovala krivičnom prijavom samo posle mog teksta o stanu doskorašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i to tek kada mu je prestala funkcija.


Verujete li da će se krupne ribe naći iz rešetaka zbog malverzacija?
- Do sada se pokazalo da je borba protiv korupcije selektivna i teško je verovati da će do toga doći, pošto je to hobotnica krupnog kapitala i vodećih političara u zemlji. Srpske stranke finansiraju tajkuni, pa je teško poverovati da bilo koja vlast može da gura prst u oko tajkunu od kojeg je uzimala novac.


Da li će portal Pištaljka nastaviti da informiše građane o sistemskoj korupciji?
- Naravno, mi smo nepotkupljivi entuzijasti i jedini u Srbiji, pa i regionu koji se na ovakav način bavimo tim državnim problemom.


Ima li pritisaka na vas i kolege koje sa vama rade?
- Nisam dobijao direktne pretnje, ali jesam posredne sugestije upućivane preko prijatelja i poznanika da prestanem da se bavim ovim istraživanjima. Čak su dva lica u civilu sa službenim legitimacijama dolazila u moju zgradu da se kod komšija raspituju o meni. Rekli su da previše tražim informacije o nekim visokim funkcionerima, sada bivše vlasti. Zbog toga sam promenio mesto stanovanja. Ponosan sam što sam napisao više od 50 tekstova o korupciji, a žalostan što nijedna tužba nije usledila.


Smatrate li da će vašem portalu jednoga dana stići priznanje za rad?
- Naš rad je, za sada, naišao na razumevanje Ujedinjenih nacija, a verujem da će ga prepoznati EU i Evropska komisija, baš kao što je pokojnoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Verici Barać veliko priznanje to što je na osnovu njenog spiska od 24 privatizacije Evropska komisija zatražila preispitivanje tih privatizacija.

Subota 29.09.2012. 07:27
Od napisa se počinje, mada će u Srbiji teško na red doći i hapšenja.
Subota 29.09.2012. 10:15
Настави да радиш! к'о Бога те молим; да сам новинар и ја бих то радио; ако могу некако да ти помогнем, пиши! И на крају: добра срећа нека те служи!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online