Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 29.09.2012.
19:06
Beta A

Nikolić: Srbija neće da trči za Evropom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u subotu da Srbija želi članstvo u EU, ali da neće trčati ni za kakvim datumima jer ju je, kako kaže, 10 godina trčanja dovelo na ivicu prosjačkog štapa.

Za Srbiju isti uslovi za ulazak u EU kao i za ostale: Tomislav Nikolić
 

"Sad ćemo malo da mislimo na sebe, imamo prijatelje na svim stranama i nek se takmiče u Srbiji ko će više da nam pomogne", rekao je Nikolić u beogradskom Sava centru na svečanom delu Skupštine Srpske napredne stranke na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.


Nikolić je rekao da je Srbija spremna da ispuni sve uslove koje su i druge zemlje ispunile na putu ka EU, ali je istakao da se neće odreći Kosova i Metohije.

Bez Kosova kao na smrt bolesni

"Ono što nisu bili uslovi za druge zemlje, ne treba da budu uslovi ni za Srbiju. Bez Kosova i Metohije bismo se osećali kao čovek u velelepnoj palati koji je na smrt bolestan", rekao je Nikolić koga su pristalice naprednjaka dočekale ovacijama i uzvicima "Tomo, Tomo".


Obraćajući se delegatima izborne skupštine SNS, Nikolić je rekao da ne smeju dozvoliti da im posle isteka mandata tužioci ukazuju gde su grešili.


"Ne smemo da dođemo u situaciju da nam tužioci govore šta nam nije bilo dobro dok smo bili na vlasti, a ovima će izgleda tužioci da to govore", rekao je Nikolić govoreći o prethodnoj vladi.

Sređivanje haosa prethodne vlasti

Nikolić je rekao i da SNS, čiji je on osnivač, mora sada sa svojim koalicionim partnerima u vlasti da sredi "haos" koji je ostavila prethodna vlast.


"Nemojmo da stanemo i da se za četiri godine pravdamo pred građanima da su nam prethodnici ostavili haos; sredićemo taj haos", poručio je Nikolić i dodao da nije ostavio naprednjake nego im je priključio i drugi deo Srbije.


"Nikad dok postoji SNS nećemo dati ono što je naše. Nek razmisli kakav je čovek koji traži da mu daju ono što je naše. Kad nam postave uslov 'daj ovo ili ono', kao da nam kaže daj jedno dete ali sam razmisli koje hoćeš da nam daš. Rađajte svoju decu, a moju ne dirajte", rekao je Nikolić.


Na svečanom delu izborne skupštine SNS prisustvuju svi koalicini partneri te stranke: Ivica Dačić, Mlađan Dinkić, Dragan Marković Palma, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić, a prisutan je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Na svečanom delu skupštine je i bivši predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić i predsednica Narodne partije Maja Gojković. Delegati stranke izabrali su nešto ranije tokom dana Aleksandra Vučića za predsednika SNS, a izabrali su i rukovodstvo stranke.

POVEZANE VESTI

Subota 29.09.2012. 19:45
zesca poruka zlocinackoj EU.
Subota 29.09.2012. 21:01
Cestitam nasem predsedniku na izjavi da nece dati Kosovo i Metohiju jer je to deo Srbije ako hocemo da tako ostane moramo znati da se mora mnogo toga zrtvovati. Prvo moramo svi stati iza Nikolica i podrzati ga, drugo dragi zemljaci moramo praviti vise dece jer Srbija polako izumire i nemozemo se pravdati uvek ekonomskom situacijom, jer bilo je i gore pa su ljudi imali velike porodice. Drrugo treba prestati gledati prema zapadu jer njihovo vreme je proslo, Evropa i evropska unija su postali kao stara kurva koja zivi od uspomena i ucena. A, Tocko5 plate i soc.pomoc na zapadu mozda jesu veci nego u Srbiji i Rusiji ali i sa tom pomoci zive u bedi, kad u Rusiji nebude nafte i gasa nece biti Evrop
Subota 29.09.2012. 20:16
Sa EU Srbija nema svetlu buducnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online