Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.10.2012.
16:27
Beta A

"Ako je Srbija zemlja zakona, biće Parade"

Član Organizacionog odbora beogradske Parade ponosa Goran Miletić izjavio je danas da je taj skup, koji treba da se održi 6. oktobra, blagovremeno prijavljen i poručio da hilugani po ulici ne bi trebalo da određuju ko ima pravo okupljanja.

Organizatori "Prajda" Boban Stojanović i Goran Miletić
 

"Mi podržavamo izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, da Srbija ne treba da bude hajdučka država, i ako je tako hajduci po ulici ne treba da određuju ko ima pravo na okupljanje, a ko ne", kazao je Miletić na konferenciji za novinare.

On smatra da će, ako je Srbija zemlja reda i zakona, Parada ponosa biti održana.

"Ako je ovo država u kojoj vladaju zakon i red onda 'Beograd prajd', kao skup koji je blagovremeno i jasno prijavljen ima pravo na okupljanje", kazao je Miletić.

Napadnut sajt Gej-strejt alijanse

 

Nevladina organizacija Gej-strejt alijansa (GSA) saopštila je da je napadnut internet sajt te organizacije i da je umesto sadržaja ostavljena poruka "Čekamo vas!".

 

"Za GSA ne postoji sumnja da se radi o direktnoj pretnji jer su ove reči do sada mnogo puta u istom kontekstu izrečene od ekstremističkih desničarskih organizacija, a pre svega od 'Obraza'", navodi se u saopštenju te organizacije.

 

GSA je ocenila da ne postoji sumnja da je pretnja upućena aktivistima te organizacije ali i celoj LGBT populaciji pred najavljenu Paradu ponosa 6. oktobra.

 

"GSA zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve kako bi ispitale ovaj slučaj, a pre svega da ispitaju i sankcionišu sve pretnje koje se ovih dana pojavljuju u javnosti i kojima se poziva na nasilje nadLGBT populacijom", navodi se.

 

On je istakao da za skup 6. oktobra postoje sve gradske dozvole, a i Ministarsvu unutrašnjih poslova je predata sva dokumentacija.

"Nas ne raduje činjenica da bezbednosne službe treba da odlučuju o o održavanju toga što smo mi nazvali 970 koraka slobode", kazao je Miletić.

On je istakao da sa policijom postoji saradnja u organziciji i obezbeđivanju svih skupova koji će tokom ove nedelje biti održani kao najava Parade ponosa. I samu konferenciju za novinare organizacionog odbora Parade ponosa, održanu u Medija centru obezbeđivala je policija, a ispred zgrade bilo je nekoliko policijskih kola.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.10.2012. 16:31
Ako u Srbiji ima imalo morala onda nece biti !
Sreda 03.10.2012. 22:01
И ако сте такви какви сте, боље би било да станете уз свој народ и да не играте како вам ЕУ свира. Нико вас не дира и у коју сврху хоћете да парадирате и истичете своју настраност. Зар не видите да сте обичан инструмент. Почните да мислите и сами одкажите ту параду срама. Јавно се извините Народу Српском, вашем народу, што сте у тренуцима слабости подлегли утицају покварених манипуланата људи. Игноришите пропаганду наших и ваших непријатеља и станите уз свој народ. Ја вам желим најискреније брзо оздрављење.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online