Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 10.10.2012.
21:32
Beta A

Vlada Srbije da traži pojašnjenje od Filea

Direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević izjavio je danas da Vlada Srbije od evropskog komesara za proširenje Štefana Filea treba da traži pojašnjenje formulacije iz dokumenta Evropske unije da se mora poštovati teritorijalni integritet Kosova.

Direktor kancelarije za evropske integracije Milan Pajević
 

"Premijer (Ivica Dačić) i ministri mogu od Štefana Filea da traže dodatno objašnjenje, što bih ja i predložio", rekao je Pajević za B92 govoreći o sutrašnjoj poseti Filea Srbiji povodom izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u proteklih godinu dana.

Upitan da li ga iznenađuje formulacija iz Strategija za proširenje EU u kojoj se kaže da je potrebno poštovati teritorijalni integritet Kosova, Pajević je rekao da je premijer Ivica Dačić bio iznenađen jer mu je to saopšteno tek danas.

"Uobičajeno je da se to na neki diplomatski ili nezvaničan način saopšti ranije", rekao je Pajević i ocenio da je Dačić bio uznemiren tom formulacijom o teritorijalnom integritetu Kosova jer nije znao da će da se pojavi u dokumentu EU.

Pajević je rekao da vlada na današnjoj sednici nije razmatrala izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, jer, kako je kazao, nije moguće da vlada razmatra nešto što je premijer dobio dva sata pre sednice. Pajević je najavio izradu akcionog plana u kome će se navesti šta ministarstva treba da urade u pojedinim oblastima, poput pravosuđa, energetike, poljoprivrede radi poboljšanja uslova života građana i ispunjenja standarda EU.

"Kosovo je uslov već nekoliko godina, ali nas to nije sprečilo da u prethodnim godinama napravimo solidne pomake u pojedinim oblastima", rekao je Pajević i dodao da su reforme u interesu građana Srbije i poboljšanja uslova života.

"Suviše vremena odvajamo za politička pitanja o Kosovu, a u drugi plan stavljamo sektorske politike na kojima treba da radimo, poput poljoprivrede, energetike i drugih", rekao je direktor vladine Kancelarije za evropske integracije.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.10.2012. 22:09
Који су бољи лажови? Ови са њихове стране или ови са наше стране? Лажови касно је, Српски Народ зна!
Sreda 10.10.2012. 22:32
BEZ KOMENTARA....PA STVAR JE JASNA KAO DAN, STA JE INERPRETITARE SVAKI PUT NA SVOJ NACIN ! DA STE TAKO UPORNI U OBNAVLJANJU SRBIJE, SRBIJA BI BILA NAJBOGATIJA ZEMLJA NA SVIJETU ! UZALUDNO TROSENJE VREMENA, ENERGIJE I DRZAVNOG NOVCA NA JEDNU UTOPIJU, KOJA SE ZOVE EU !
Sreda 10.10.2012. 22:16
Ne razumem "trebalo bi da trazi", "treba uraditi to i to".... PA URADITE I RECITE IM ono sto sav srpski narod misli, ali da prenesu svi svetski mediji, a svi znaju sta mi mislimo. Nema tu neke velike filozofije. Mi se nemamo koga vise plasiti jer smo unazad 20g prosli ono sto oni nece za 200.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online