Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 13.10.2012.
15:20
Blic A

PUPS i SPS čuvaju Đilasa u Beogradu

Naprednjaci ni sa DSS ne mogu da sruše vlast u Beogradu jer im za to fali još najmanje devet odbornika. U tom slučaju saveznike bi morali da potraže u redovima SPS, PUPS i JS ili SDPS Rasima Ljajića, ali niko iz ovih stranaka, bar sudeći po izjavama, o tome ne razmišlja.

Siguran na mestu gradonačelnika Beograda: Dragan Đilas
 

Izvor "Blica" iz SNS kaže da naprednjaci pitanje rušenja vlasti u Beogradu neće pokretati dok se ne vidi rasplet izbora u DS.

- Nakon izbora u DS bilo da pobedi Đilas ili Tadić, doći će do raskola unutar te stranke. Stvari između njih i u gradu verovatno neće biti najbolje, pa je onda moguće i da dođe i do trzavica unutar sadašnje vladajuće većine - kaže izvor "Blica" iz SNS.

Sve češće se mogu čuti i priče da lider naprednjaka Aleksandar Vučić čeka da vidi rezultate izbora u DS, posle čega bi pokušao da napravi dogovor sa Đilasom ako bude izabran za predsednika demokrata. Matematička računica ukazuje da naprednjacima sa 37 odbornika i DSS-u sa 10 odbornika fali još najmanje devet odbornika ako žele da smene vlast u gradu.

U PUPS-u, koji ima svoju odborničku grupu u gradskom parlamentu nezavisno od SPS-JS sa kojima su izašli na izbore, a koju čine četiri odbornika PUPS i jedan nestranački, ponavljaju da nisu razmatrali mogućnost promene vlasti u gradu, sve dok se poštuju, kako navode, njihovi principi sprovođenja socijalne politike u gradu.

Od 50 odbornika sa liste demokrata četvoro je iz SDPS Rasima Ljajića, koji kaže za "Blic" da odbornici iz njegove stranke ostaju uz demokrate i da neće glasati za smenu vlasti ako se i pokrene to pitanje, kao i da to dosad od njega niko i nije tražio.

I beogradski socijalisti, čiji je lider Aleksandar Antić, koji je inače u odličnim odnosima sa Đilasom, ponavljaju da nema ništa novo po pitanju promene vlasti u gradu, kao i da o tome ni sa kim nisu razgovarali. Oni zajedno sa JS imaju svoju odborničku grupu koju čini šest odbornika iz SPS i dva iz JS. Dragan Marković Palma, lider JS, navodi da ga smena gradske vlasti "ne interesuje".

POVEZANE VESTI

Subota 13.10.2012. 15:33
Чувају њега заједнички дилови ....
Subota 13.10.2012. 17:37
srpska politička scena je režirana po pravilima Cosa Nostre. Sve što se krade, ne radi se individualno nego uz saglasnosti šefova (capi) i kumova. Svaki kum je vođa jedne porodica (ovde je u pitanje stranke), i uzimaju procenat na svaku malverzaciju. A glavno pravilo je "omerta". To ćutanje organizuje međuzavisnost naših političara i omogućava im slobodnu nelegalnu delatnost. Politka , policija i pravoduđe su u tom slučaju kao u ime oca , sina i svetoga duha ! Nerazdvojni ! I zbog toga ovih zadnjig 10 tgodina nijedna teška korupcijska afera nije dovedena do kraja , i nijedan "Big Shot " nije uhapšen !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online