Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 15.10.2012.
12:48
Beta A

Dačić traži izvinjenje Tanjuga i B92

Premijer Srbije Ivica Dačić zatražio je od državne novinske agencije Tanjug da se izvini srpskoj i nemačkoj javnosti, jer je neadekvatno prenela njegov jučerašnji govor u Dragincu, što je dovelo do interpretacije u drugim medijima koje štete državnim i nacionalnim interesima.

Ivica Dačić na polaganju venaca u Dragincu
 

"To (izvinjenje) tražim i od B92 jer je objavio naslov 'Zločinci nas ne puštaju u EU'. Ne znam da li su mediji svesni posledica takvih interpretacija", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, u pauzi konferencije o trgovini ljudima.

Dačić je istakao da je Tanjug njegovu izjavu u Dragincu kod Loznice, gde je održan pomen streljanim civilima u Drugom svetskom ratu, preneo na neadekvatan način, a da su drugi mediji, kao B92 i Blic, na osnovu toga objavili izjave komentatora.

"Sada se može očekivati da Nemačka uputi zvaničan protest. Mediji ne moraju da me vole, ali bi trebalo da imaju odgovoran odnos prema državi. To što su juče uradili je direktno štetno za nacionalni i državni interes", kazao je Dačić.

On je pozvao medije da "ako već ne šalju novinare na događaje, ne tumače njegove misli, nego da ih samo prenesu".

"Ne mislim da sam toliko vredan da tumače moje misli. Danas ću dostaviti svima šta sam rekao pa neka se vidi da li je negde pomenuto da nas zločinci ne puštaju u EU", dodao je.

"Nijedan normalan čovek to ne bi mogao da kaže, čak i da tako misli, to ne bi rekao", naveo je Dačić.

Dačić je dodao da je juče došao u situaciju da je morao da moli medije da objave ono što je rekao.

"Odmerio sam šta je trebalo da kažem i za to snosim odgovornost. Mislim da nisam pogrešio jer nikoga nisam povredio. To sam govorio i u UN. Nemam kome da se pravdam, šta sam rekao, rekao sam, a ako nisam dobro rekao, narod će to oceniti na izborima i tačka. Ali, nemojte da od toga da pravimo diplomatske skandale", kazao je Dačić.

Dačić je naveo da je juče rekao da Srbija posle genocida koji je preživela u dva svetska rata, jer je bila na pravoj strani, nije zaslužila nepravedan odnos prema njenim državnim i nacionalnim interesima.

"Odmah posle Drugog svetskog rata, oni koji su počinili zločine počeli su da grade novu Evropu. Smatram da i Srbija ima pravo na svoju novu sansu. Poraženi u Prvom i Drugom svetskom ratu postali su važniji faktor od Srbije na Balkanu", kazao je Dačić i upitao "kakve to veze ima sa interpretacijom u medijima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.10.2012. 13:08
"..mah posle Drugog svetskog rata, oni koji su počinili zločine počeli su da grade novu Evropu. Smatram da i Srbija ima pravo na svoju novu sansu. Poraženi u Prvom i Drugom svetskom ratu postali su važniji faktor od Srbije na Balkanu", kazao je Dačić i upitao "kakve to veze ima sa interpretacijom u medijima. ..." pa ja ga tumacim ovako : "... nije sija nego vrat.. " "...ako koza laze rog ne laze..." u svakom slucaju u pravu si oni koji su pocinili zlocine su - zlocinci i oni grade neku evropu (danasnju) 1+1 =2 , ako si im ga reKEL ne bus POREKEL svaaka cast ,al sad nemoj poricati :) ...
Ponedeljak 15.10.2012. 14:30
nisma simaptizer dacica ali ovo je lepo rekao sve je istina i o nemackoj i o tim placenim medijumam spijuni!
Ponedeljak 15.10.2012. 13:20
Svinja debela moze da kaze istinu samo u novinarskoj interpretaciji izjava znaci. Vidis zazdriglo krme, ovaj naslov je i te kako tacan. Ali jedino ne kapiram zbog cega se ova medijska kuca preko nasih ledja glozite kada radite za istog gazdu, istog onog koji Srbiji ne da u tu neofasisticku EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online