Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 17.10.2012.
22:19
Beta A

LDP: Rasizam u Kruševcu slika Srbije

Rasistički ispadi na utakmici u Kruševcu slika su sistema vrednosti koji proizvode i neguju političari koji vode Srbiju, ocenio je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović
 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs sinoć je posle utakmice protiv Srbije izjavio da je publika na stadionu u Kruševcu na rasnoj osnovi vređala njegovog fudbalera Denija Rouza.

On je istakao da političari koje vode Srbiju večito koketiraju sa ksenofobijom, ekstremnim nacionalizmom i ideologijom sukoba sa svakim ko je drugačiji.

"Eksplozija nasilja, vređanja i zaziranja od različitosti nije posledica spleta okolnosti. To naročito nije slučajnost na Balkanu, gde se, posle svega, svaki sportski događaj koristi za međunacionalne sukobe i dizanje tenija", naveo je Jovanović, a preneo LDP.

Prema njegovim rečima, to je signal da strašno grešimo u politici, u obrazovnom sistemu, u odnosu elita i medija prema ljudskim pravima, slobodi, toleranciji i pravilima civilizacije kojoj pripadamo.

"Zbog toga je bilo toliko važno da država postavi jasna pravila, da pre dve nedelje omogući održavanje Parade ponosa i pokaže da je sposobna da se sa svakim ekstremizmom suoči i da ga pobedi", istakao je Jovanović.

On je ocenio da je zato ono što se posle povlačenja države pred pretnjama događa samo logična posledica takve odluke vlasti u Srbiji, zapaljivih antievropskih izjava, naturanja besmislene tvrdnje da nas svi mrze i da žele da unište srpski narod.

"Građani Srbije nisu rasisti, ogromna većina njih su odgovorni i obični ljudi koji nikoga ne mrze zbog boje kože, kao što nikoga ne bi ni tukli ni vređali zbog seksualne orijentacije ili bilo kog drugog ličnog svojstva", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 22:23
Само нам је твоја квалификација требала као чир на д....у
Sreda 17.10.2012. 22:34
Ulicari u Srbiji mogu svasta da kazu ali nista konkretno i pametno!! Npr. ovaj ceda govori o rasizmu dok na hiljade Srba muci muku u Kroatskoj i na Kosmetu. Zar on tu nema aman bas nista da kaze ako uopste i razume pojam "RASIZAM"!? O Romima da i ne govorimo...
Sreda 17.10.2012. 23:34
Zemjli koja ima cedu jovanovica, natasu kandic,sonju biserko, nenada canka - ne treba ni hasim taci ni hardinaj ni medlin olbrajt ni jelko kacin...... Boze dragi koliko dugo mora da ispastamo jos ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online