Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 19.10.2012.
13:21
rts rs, b92, Beta, Blic A

Dačić i Tači sa Eštonovom

U Briselu je danas više od sat vremena trajao sastanak Dačić-Tači- Ešton. Dogovoren je nasatavak dijaloga, a Dačić i Tači obavezali se da rade zajedno, navodi Ketrin Ešton.

 Ivica Dačić i Hašim Tači zajedno kod Eštonove
 

Visoka predstavnica EU saopštila je da je na zajedničkom sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem postignuta saglasnost da se dijalog nastavi i da su se Dačić i Tači obavezali da rade zajedno.

Ketrin Ešton je najavila da će do narednog sastanka doći uskoro.

"Nakon odvojenih susreta, predsedavala sam zajedničkim sastankom u mojoj kancelariji, koji je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Složili smo se da se dijalog dve strane o normalizaciji nastavi i obojica su se obavezala da će raditi zajedno. Uskoro ćemo se ponovo sresti", navodi se u saopštenju visoke predstavnice.

Ona je, takođe, rekla da čvrsto veruje da je dijalog u interesu obe strane.

"Njegov cilj je da se poboljša život naroda i da im se pomogne da reše probleme, a to će i Srbiju i Kosovo približiti Evropi", ocenjuje Ešton.
 

Dačić i Tači su odvojeno izašli iz zgrade EU u kojoj je održan sastanak, kao što su u nju odvojeno i ušli.

Dačić se rukovao s Tačijem?
 

Sastanak koji je trajao više od sat i po počeo je rukovanjem dva premijera, preneo je "Blic".

Prethodno su u Briselu odvojene susrete sa Ketrin Ešton imali prvo premijer Srbije Ivica Dačić, a zatim i kosovski premijer Hašim Tači.

Tema razgovora koje je Dačić vodio sa Eštonovom je nastavak dijaloga Beograda i Prištine. "Svrha sastanka je razgovor o unapređenju dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU", saopšteno je ranije iz kabineta visoke predstavnice.

Uoči sastanaka u Briselu šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer rekao je da se od razgovora Ketrin Ešeton sa Dačićem i Tačijem očekuje da obe strane pokažu spremnost da se angažuju u dijalogu, kojeg nema već šest meseci.

Upitan da li je moguće da već danas dođe do sureta Dačića i Tačija, Dežer je rekao da je rano o tome govoriti i da će to biti jedna od tema razgovora sa Ešton.

Premijer Srbije je juče izjavio da je zvanični Beograd spreman za početak procesa dogovora i političkog dijaloga s Prištinom "ako je potrebno već sutra".

Dačić je rekao i da Srbija ne beži ni od jedne teme ni od jednog sagovornika, niti od razgovora sa bilo kojim predstavnikom prištinske vlasti.

"Priče da nećemo da razgovaramo zbog nekoga sa druge strane su deplasirane, naš interes je da se pitanje Kosova reši. S kim uostalom da vodimo dijalog ako oni nisu tu. Spremni smo da razgovaramo, ali ne želimo da nas optužuju da kočimo sve to", rekao je Dačić i podsetio da se Vlada Srbije pre nekoliko sedmica opredelila za nastavak dijaloga.

POVEZANE VESTI

Petak 19.10.2012. 14:59
Gojazni, jesi li rekao svojim gazdama kojima ponizno sluzis i lizes im noge, sve ono sto si nama ispricao u Srbiji? Jesi li im rekao glasno i jasno da je Kosmet deo Srbije, i da nikada neces priznati nezavisnost?
Petak 19.10.2012. 15:13
Kad im je ovakva plava krv, kaki su tek ostali? U Banatu ovaka ne bi mogla ni baba-sera da bude. Sacuvaj Boze!
Petak 19.10.2012. 13:56
Srbija sve bliza nebu.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online