Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 31.10.2012.
14:13 >> 20:25h
Srna, Beta A

KM: Srpska Žandarmerija uhapsila Srbina

Slavoljub Jović, radnik Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, uhapšen je jutros u krugu bolnice u severnom delu grada, potvrđeno je Srni u MUP-u Srbije. Njega su uhapsili pripadnici srpske Žandarmerije.To je potvrdio i opštinski odbor Demokratske stranke Srbije. MUP je saopštio da je Jović uhapšen zbog pokušaja ubistva vojnika Kfora 1. juna u selu Rudare.

Snage MUP-a Srbije ipak prisutne na Kosovu i Metohiji
 

Viši sud u Kraljevu odredio je pritvor do 30 dana Slavoljubu Joviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva vojnika Kfora 1. juna u selu Rudare. Kako saznaje agencija Beta u Tužilaštvu, Jović se branio ćutanjem.

 

U Rudaru, opština Zvečan, 1. juna Srba su se sukobili sa vojnicima Kfora koji su pokušali da uklone njihovu barikadu. Ranjenih je bilo na obe strane.

 

Republičko javno tužilaštvo saopštilo je danas da je Više tužilaštvo u Kraljevu zatražilo istragu protiv Jovića zbog sumnje da je pokušao da ubije vojnike Kfora 1. juna 2012. godine. On je, dodaje se, iz neposredne blizine ispalio više metaka na pripadnike Kfora od kojih je dvojicu ranio, dok je živote ostalih doveo u opasnost. Jović je, uz pokušaj ubistva, osumničen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema izvorima iz MUP-a Srbije, Jovića će saslušati specijalni tužilac, a na spisku osumnjičenih za kriminal nalazi se još nekoliko osoba, stanovnika severne Kosovske Mitrovice.

Očevici navode da je dvadesetak pripadnika Žandarmerije u krugu bolnice opkolilo Jovića, stavili su mu crnu kapu na glavu i ugurali ga u džip crne boje.

"Hapšenje je izvršilo dvadesetak pripadnika Žandarmerije koji su sa pet crnih

Ivanović: Optužnica protiv Jovića na tankim nogama

 

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog KiM Milan Ivanović ocenio je da su optužbe protiv radnika  Zdravstvenog centra Slavoljuba
Jovića iz Kosovske Mitrovice "na tankim nogama". 

 

"To je naknadno iskonstruisana optužba o napadu na vojnike Kfora. Ne treba donositi prerano zaključke, već Joviću treba omogućiti da se brani sa slobode kako bi dokazao svoju nevinost", rekao je Ivanović i naveo da je Jović uhapšen "po nalogu kosovskih institucija i njihovih mentora iz Brisela i Vašingtona koji su priznali nezavisno Kosovo".

 

Ivanović je istakao da Jović i ostali Srbi "nisu ugrozili živote vojnika Kfora već je bilo obrnuto".

 

džipova naoružani škorpionima upali u bolnički krug i akciju završili za nekoliko minuta", naveo je jedan od očevidaca koji je želeo da ostane anoniman.

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti rekao je Srni da nije upoznat o detaljima jutrošnje akcije srpskih bezbednosnih snaga.

"Imamo infomraciju da je jedno lice uhapšeno. U njegovom lišavanju slobode Kosovska policija i policija Euleksa nisu učestvovali", rekao je Hoti.

U saopštenju DSS se navodi da hapšenje Jovića "u krugu bolnice...unosi još veći nemir i zebnju među Srbima na Kosovu i Metohiji". Ta stranka je navela da današnje hapšenje, kao i prošlogodišnje hapšenje Zvonka Veselinovića, "imaju za cilj da oslabe otpor Srba u stvaranju još jedne albanske države na Balkanu".

Slavoljub Jović je brat predsednika SNV Kosovske Mitrovice Nebojše Jovića i jedan je od organizatora barikada koje su Srbi postavljali na severu Kosova i Metohije.


Porodica Jović nije želela da komentariše šta se dogodilo sa Slavoljubom navodeći da će se oglasiti kada "budu imali proverene informacije".

Zvaničnici Srbije su nekoliko puta do sada negirali da na Kosovu rade pripadnici MUP-a Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 14:21
Dacic izvrsava Hilarina naredjenja !!
Sreda 31.10.2012. 14:28
par stvari me zanimaju : 1. da li su imali su imali vidljiva obelezja srbske zandarmerije ? 2. ako nisu da li je ovo klasicna otmica? 3. za koga u stvari rade ta lica , kada mogu da hapse i otimaju koga zele , ako je tako zasto ne uhapse na primer nekog siptarskog teroristu za primer 4. kom ce sudu doticno lice da odgovara ne vezano stim - kada ce dulic u BAJBOK ?!
Sreda 31.10.2012. 14:43
Окупација. И домаћи издајници.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online