Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 02.11.2012.
13:54
Beta A

"Za 100 dana vratili smo zemlju na kolosek"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je njegova vlada za 100 dana rada vratila zemlju na kolosek koji vodi ka zaustavljanju ekonomskog pada, povratku Srbije na trasu ka mogućem rešavanju kosovskog problema i članstvu u EU.

Sednica Vlade na kojoj je predstavljen izveštaj o 100 dana Vlade

"Pokazali smo za ovih 100 dana da sigurno ne postoji čarobni štapić koji može odmah sve probleme da reši, ali sigurno je da u ovoj vladi postoji više jedinstva nego u bilo kojoj drugoj ranije", rekao je Dačić na sednici Vlade koja je bila otvorena za javnost.

Dodao je da je koordinacija svih stranka koje čine vladajuću koaliciju sistematska i stalna, i da nema različitih istupanja u javnosti, kao i da su na sednicama Vlade sve tačke usvajane jednoglasno. Prema rečima premijera, Vlada ima kapacitet da vodi zemlju, donosi odluke i stoji iza njih, i da preuzme odgovornost i kada je to teško.

Dačić je ocenio i da je Vlada pokrenula žestoku borbu protiv kriminala i korupcije, i da u toj borbi nema zaštićenih.

Vučić: Bolji smo od prethodnika

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada u prvih 100 dana postigla značajne rezultate i da postoji mogućnost da Srbija datum za početak pregovora sa EU dobije u martu 2013, ali da nije isključeno i dobijanje uslovnog datuma već decembra ove godine.

"Ono što je izgledalo nemoguće, danas je ostvarivo. Nadali smo se da možemo datum za pregovore sa EU da dobijemo u junu, ali unutrašnjim reformama, dijalogom sa Prištinom i borbom protiv korupcije, taj datum možemo da dobijemo u martu. Ne bih isljučio mogućnost da uslovni datum dobijemo u decembru", rekao je Vučić.

Na sednici Vlade na kojoj je podnošenje izveštaja o radu u prvih 100 dana bilo otvoreno za javnost, Vučić je rekao da i to pokazuje da je ova vlada bolja od prethodne.

Vučić je rekao da građani danas ne žive ni dobro ni bolje, ali će Vlada zato morati da radi još napornije, odgovornije i ozbiljnije. Istakao je da su mnogi članovi Vlade "dali sve od sebe" da zemlja krene napred i da su sprečili bankrot države.

On je ocenio da je pokrenuta žestoka borba protiv korupcije i kriminala i da su se članovi Vlade uvek ponašali striktno u okviru zakona. Prema njegovim rečcima, prethodna vlast je u Tužilaštvu ostavila tri "jednostrana i politički usmerena" predmeta, a danas specijalni timovi rade na 30 predmeta što pokazuje obim borbe protiv kriminala i korupciji koju je Vlada preduzela.

On je reko da do kraja novembra treba da se donese strategija za borbu protiv korupcije i kriminala i usvoji u Skupštini, da se donesu izmene Krivičnog zakonika i još nekokliko ključnih akata, i da se donese zakon o javnim nabavkama.

"Ako se sve to uradi, Srbija će biti na boljem putu nego do sada", rekao Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 16:02
Ta paste samo da nije slepi kolosek .
Petak 02.11.2012. 15:38
Ova vlada je na dobrom putu... Treba vise vremena za vece uspehe, realno drzava je bila u stanju raspadanja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online