Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.11.2012.
19:57 >> 21:04h
Blic A

"Slučajno" prisluškivan i jedan od najbližih Dačićevih saradnika

Slučaj prisluškivanja predsednika i potpredsednika Vlade nije prvi koji je otkriven. Prema saznanjima “Blica”, pre godinu i po dana utvrđeno je da je prisluškivan jedan od najbližih saradnika tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića.

Izvor “Blica” navodi da je i tada odgovornost bila na Upravi kriminalističke policije, a i odgovor je bio identičan kao i sada, da je reč o grešci i slučajnosti.

- To je jedan od načina da ne dođe do smena i da se održe funkcije - kaže sagovornik “Blica”.

Uprava kriminalističke policije prisluškivala Dačićevog saradnika?
 

Prisluškivanje predsednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića (kao i predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića) afera je koja već četvri dan zaokuplja pažnju spske javnosti, a zvaničnici najavljuju utvrđivanje odgovornosti za "srpski Votergejt".


U centru srpskog Votergejta: Vučić i Nikolić

Nikolić i Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje, premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić reagovao je tvrdnjom da prisluškivanje državnog vrha nema nikakve veze sa njim kao ministrom policije i najavio utvrđivanje odgovornosti.


Uprava kriminalističke policije, pojasnio je Dačić, tražila je listinge ne znajući (kako oni kažu) da je u pitanju telefon Vučića, što smatra nedopustivim i kaže da su potrebne promene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dačić: Smeniću i pohapsiti ceo vrh policije

Poruka direktora policije Milorada Veljovića je da će tražiti da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava u ovom slučaju sa kojim, naglasio je, svi državni organi i celokupna javnost moraju biti upoznati do kraja.


- Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želeo da ovo bude još jedan u nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, a vezano pre svega za 24 privatizacije sa ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad obesmisli - jasan je Veljović.

POVEZANE VESTI

Subota 03.11.2012. 20:57
Ja mislim da ih prisluskuje Miskovic. On ima lovu da potplati nekog iz MUP-a, da dozna neku informaciju, i onda da drzi vlast u saci, i ucenjuje ih. Vucic ce da ga uhapsi. Napred Vucko, zato sam te glasao, da im resis rebus.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online