Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 06.11.2012.
09:51
Danas A

Miodrag Rakić ipak potpredsednik DS-a?

Miodrag Rakić, najbliži saradnik lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, gotovo sigurno će biti sedmi potpredsednik DS, saznaje beogradski Danas iz više izvora u toj stranci. Šanse da će tako biti trenutno su "99 odsto", a potpuno izvesno biće kada se Rakić i zvanično kandiduje za potpredsedničko mesto.

Najbliži Tadićev saradnik najverovatnije novi potpredsednik DS-a
 

Ulaskom Miodraga Mikija Rakića u trku za potpredsedničko mesto, kako nam je rečeno, slabi se pozicija budućeg predsednika DS Dragana Đilasa, Tadićeva moć neće biti potpuno oslabljena, a budući zamenik predsednika stranke Bojan Pajtić postaje odlučujući igrač u vrhu demokrata.

Kako sada stvari stoje, Pajtić će ubuduće biti ključan u svim odlukama DS, odnosno užeg Predsedništva koje izmenama Statuta dobija više ovlašćenja, jer nijedna struja neće imati većinu glasova.

Članovi užeg Predsedništva stranke, prema rečima naših sagovornika, biće predsednik (Đilas), zamenik predsednika (Pajtić), potpredsednici (Jovan Marković,

Miki Rakić odbio i Đilasa i Tadića

Vesna Martinović, Dejan Nikolić, Goran Ćirić, Nataša Vučković i Miodrag Rakić), počasni predsednik (Tadić), predsednik Političkog saveta (najverovatnije i dalje Dragoljub Mićunović), generalni sekretar stranke (Balša Božović), predsednik Izvršnog odbora (Dušan Elezović) i sekretar stranke Tamara Tripić bez prava glasa.

U ovakvoj podeli uloga, Đilas može da računa na svega tri potpuno sigurna glasa - Marković, Nikolić i Božović, a Tadić čak na četiri - Ćirić, Vučkovićeva, Mićunović i Rakić. Đilas time postaje potpuno zavisan od Pajtićeve podrške, koji uz sebe ima Martinovićevu i Elezovića.

Izvori Danasa i dobri poznavaoci prilika u DS objašnjavaju da se može očekivati da će Đilas ubuduće davati veći značaj Vojvodini kako ne bi okrenuo Pajtića protiv sebe.

Trojica u konkurenciji za šega poslaničkog kluba

Prema saznanjima Danasa, najozbiljniji kandidati za šefa posleničkog kluba DS u Narodnoj skupštini su poslanici Dragan Šutanovac, Milan Marković i Borislav Stefanović. Sa te funkcije sigurno odlazi Dragoljub Mićunović.

Odluka o prvom čoveku demokrata u parlamentu najverovatnije će biti doneta tek posle Izborne skupštine.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.11.2012. 10:45
Jao doci ce i taj dan, zatvorit ce narod aerodrome i slavine telohraniteljske.Badava onda ambasade, badava sve.Vikiliks rece da ce revolucija na Balkanu da pocne u Srbiji.Bolje bez bratoubilacke situacije, ali NAZALOST sta su navukli mrznje i podele naroda na sanjare i realiste i to ce da bude problem,.jer da ne izgube vlast kolonijalfasisti su spremni na sve.Rupu mora da zatvore po svaku cenu za ruske cevi i utecaj na Balkanu..Sta pre pocne ful game na BI, lakse ce da ih se resimo, posto cika Vlada onda nece vise imati sta da kalkulise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online