Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
49
Petak 16.11.2012.
13:00 >> 13:08h
Beta A

"Sada legitimno slave najveći genocid"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da jasno da je odluka Haškog tribunala o oslobođanju Ante Gotovine i Mladena Markača od krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske Krajine 1995. godine politička, a ne pravna.

Tomislav Nikolić: Hrvati sada mogu da slave najveći genocid
 

"Današnja odluka Haškog tribunala neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu, otvoriće stare rane, a Srbe u Hrvatskoj, mali broj njih koji je ostao tamo da živi, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svako može nekažnjeno da sprovodi svoju 'pravdu'", ocenio je predsednik Srbije u izjavi za javnost.

On je podsetio da je tokom operacije Oluja proterano preko 220.000 Srba i ubijeno na hiljade nenaoružanih muškaraca, žena i dece.

Dačić: Haški tribunal nije sud

 

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču potvđuje tvrdnje da Haški tribunal nije sud.

 

"To potvrđuje tvrdnje onih koji kažu da Haški tribunal nije sud, već da ispunjava unapred zadate političke zadatke", rekao je Dačić na početku sastanka sa šefom Euleksa Gzavijeom de Marnjakom danas u Vladi Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Ko je za to kriv? Današnjom odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata. Država koja ne dozvoljava ni porodicama nestalih Srba da utvrde gde se nalaze tela njihovih najmilijih", ukazao je Nikolić.

"Ako je do sada bilo razloga da verujemo onima koji su tvrdili da je Haški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda Srbiji i srpskom narodu, najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca je to demantovano", naveo je Nikolić.

Predsednik Srbije je istakao da je srpski narod u novijoj istoriji bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a da su Srbi žigosani kao zločinci koji treba da se stide i ćute.

"To je paradoks koji više ne sme da se ponovi", istakao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 13:00
I šta će se sad preduzeti?
Petak 16.11.2012. 13:01
Pa Hrvati ljube guzicu nemcima i EU, a mi ne. Pa naravno da ce Hrvati da dobiju parce hleba. Ali neka, bolje verni bogu i svojoj drzavi nego ljubiti guzicu svabama i moliti ih za parce hleba
Petak 16.11.2012. 13:01
Само мач Николићу, они разумију само силу...ако не исучеш...нема нас нигдје...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online