Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 22.11.2012.
22:31
Beta A

Tadić: Moramo da oprostimo jedni drugima

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras, u obraćanju mladim političarima iz regiona, da politika pomirenja predstavlja preduslov za razvoj država zapadnog Balkana, a da političari nisu iskoristili sve prilike da tome doprinesu.

Svest o miru kao uslovu bez kojeg se ne može dalje

"Ono što vidim kao problem je to što nijedna od zemalja bivše Jugoslavije ne pokazuje dovoljnu spremnost da se suoči sa vlastitom ulogom u stvaranju asgresije i nasilja na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Tadić.

Predsednik DS je buduće političare iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Kosova, koji u Beogradu borave povodom 10. godišnjice programa Fondacije Fridrih Ebert u Srbiji, podsetio na temelje na kojima je osnovana EU, i ocenio da postoje veće šanse za članstvo u EU ukoliko države pomognu jedne drugoj.

Prema njegovim rečima, politika pomirenja povezana sa razvojem zemlje, imajući u vidu da investitori zaobilaze nesigurna, konfliktna područja. "Moramo da pomognemo jedni drugima u kriznim situacijama, da gradimo puteve, infrastrukturu i dovedemo investitore", kazao je Tadić.

Podsetivši na godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Tadić je naveo da je BiH, 17 godina posle delimično stabilizovano društvo.

"Prostoru zapadnog Balkana je potreban duh koji je karakterisao evropski kontinent u trenutku stvaranje EU, jer je reč o najvećem mirovnom projektu uz svaki kritički odnos prema EU", dodao je Tadić.

Tadić je poručio mladima i da se rešenja mogu pronaći samo zajedničkim sagledavanjem budućnosti, a ne različitim sagledavanjem prošlosti.

"Svest o miru kao uslovu bez kojeg se ne može dalje mora da bude produbljena u svakom narodu zapadnog Balkana", zaključio je Tadić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.11.2012. 22:33
Интересантно је да такве иницијативе готово увек долазе са наше стране.Сачекајмо да од других дођу такве иницијативе.Србију увек воде такви "иницијатори" који само доприносе томе да нас други квалификују као кривце.
Petak 23.11.2012. 00:04
Dokle si naa doveo vidimo. Tvoje mirnodopske ideje su smesne i izigrane. Ajd sto si ti ispao glup i jadan, nego si i celu Srbiju ponizio.
Petak 23.11.2012. 00:15
Gle ovog idiota,,on bi oprastao i izvinjavao se,,,izvini se svojoj majci shto si tako glup,,,kretencino kretenska,,,a ne izvinjavaj se u ime ljudi koji su izgubili svoje najmilije,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online