Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 03.12.2012.
20:18
Beta A

"Slučaj Mišković pokazuje da su svi jednaki pred zakonom"

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom saslušanja vlasnika Delte Miroslava Miškovića da taj proces pokazuje da je Srbija spremna da se ozbiljno reformiše i postane uređena zemlja i da građani "od danas znaju da su svi jednaki pred zakonom".

 Svi su jednaki pred zakonom
 

"Važno je da ljudi u Srbiji od danas znaju da su svi građani jednaki pred zakonom i da nema zaštićenih, i da se zakonske norme odnose na sve ljude u ovoj zemlji i ozbiljnost kojom pristupamo kao država, prvenstveno tužilaštvo i policija u ovom procesu govori da je Srbija spremna da se na ozbiljan način reformiše i da postane uređena zemlja", rekao je Vučić televiziji B 92.

Vučić je rekao i da postoji "više veoma ozbiljnih predmeta" značajnih za celu Srbiju.

"Ostavio bih nadležnim organima, a prvenstveno tužilaštvu, da rade svoj posao na najbolji mogući način i mislim da oni to i rade, a rezultate ćemo, kao što je jasno, ubrzo i videti", naveo je Vučić.

Upitan da li se u ispitivanju Miškovićevog poslovanja došlo i do imena odbeglih narko-bosova, Vučić je odgovorio da je na tužilaštvu da za to dobije dovoljno dokaza.

"Mi, kao država i inače, imamo problem sa dobijanjem međunarodne pravne pomoći iz pojedinih zemalja. Kada se ode i pogleda, moguće je dobiti, naći rešenje i videti kako stvari stoje na Holandskim Antilima, iako bi se naš građanin uvek pitao: 'Izvini, a šta ti radiš na Holandskim Antilima i gde se to uopšte nalazi?', što
našim zakonima nije zabranjeno, ali se uvek na kraju dođe do toga da je novac potekao iz Paname ili neke druge zemlje", rekao je Vučić.

Dodao je da te firme imaju iste osnivače, iste advokatske kancelarije i da iste organizacije stoje iza njih.

"Poreklo novca za tu prvu, početnu firmu do koje se dođe - u stvari ga nema... ali nije sve uvek lako i jednostavno dokazivo", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da of-šor kompanija "ima u skoro svakoj istrazi u Srbiji" i da to nije neka velika novina i velika tajna.

"Šta će i koliko tužilaštvo sa sigurnošću moći da ima u rukama i za šta će biti uvereno da je dokazivo pred sudom, jer suština je da bilo koja optužnica i protiv bilo koga bude čvrsta i jaka, a u ovom slučaju govorimo o Miškoviću", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.12.2012. 20:46
Случај Мишковић показује не то што ви причате, показује да сте ви на прст у ду*е са њим. Покушавате са Мишковићем да замажете очи народу на тренутно стање. АЛО БРЕ ЕЈ, ДИЖЕ СЕ ГРАНИЦЕ У СРЕД СРБИЈЕ МОРОНИ ЈЕДНИ ! Је*о вас Мишковић да вас је*о у чма* длакави мајмуни једни. Не зна се ко је већи мајмун, Николић, Вучић или Мишковић
Utorak 04.12.2012. 07:35
Samo Mišković nešto prednjači u toj jednakosti.
Utorak 04.12.2012. 01:35
I pored advokata na rts.u u emisiji oko. Lopov ce odgovarati. Jer niko nije nedodirljiv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online