Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.12.2012.
16:59
Beta A

Kovačević Đilasu: Vi ste, biznismene, 5. točak RTS!

Dramski pisac i poslanik Demokratske stranke Srbije Siniša Kovačević izjavio je da nikada i nigde nije rekao da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas vlasnik celog marketinškog prostora na Radioteleviziji Srbije a "još manje" da je Đilas njegov zakupac u narednih pet godina.

Siniša Kovačević
 

Kovačević je u otvorenom pismu pitao Đilasa koliko je platio četvrtinu reklamnog prostora na RTS-u, a za koliko je prodao.

"Drugim rečima, biznismene, koliko ste zaradili? Zašto tu zaradu nije ostvario RTS? Koje je to vreme koje ste kupili? Da nije možda taj frtalj ona najatraktivnija četvrtina? Pre i posle dnevnika, u toku serija, na poluvremenima utakmica? Ili su to možda,
posleponoćni termini? Vi ste, biznismene, ovde trebali televiziji baš kao peti točak na kolima", naveo je Kovačević.

"Da ste političar sa izgrađenim moralnim standardima ne biste imali nijedan reklamni sekund a ne nekoliko miliona. Tako to rade u Evropi, prema kojoj i Vi i Vaša stranka tako nezadrživo posrćete", poručio je Kovačević Đilasu.

Đilas je u nedelju, 2. decembra, pozvao Kovačevića da mu se izvini.

"Siniša Kovačević kaže da Đilasova firma ima sve sekunde na RTS-u narednih pet godina, a nema, nego nema ni četvrtinu i to samo za ovu godinu. Očekujem da se Siniša Kovačević, ako je ozbiljan čovek, izvini i kaže da je imao pogrešne podatke. Ako to ne uradi, znači da je znao i tada da laže, pa mu nije smetalo", rekao je Đilas
televiziji B 92.

Kovačević je podsetio da je u nedavnim polemikama pitao, a ne tvrdio, da li je tačno da se reklamne sekunde, ogromni marketinški i finansijski potencijal RTS-a, unapred prodaju po mnogo manjim cenama odgovarajućim firmama i da li su vlasnici tih firmi Đilas i Srđan Šaper, te koliki je njihov profit, a koliki gubitak RTS-a i da li tu
ima krivičnog dela.

"Gospodine Đilas, ili ste pogrešno informisani, ili sada ja Vas, zahtevajući izvinjenje, ukoliko ono izostane, mogu da nazovem lažovom. Ali ja to neću učiniti. Sa izvinjenjem ili bez njega, ja sam svoje mišljenje o Vama formirao", naveo je Kovačević u otvorenom pismu Đilasu.

Kovačević je naveo i da mu je RTS odgovorio da je "jednoj agenciji prodato 28 odsto, a drugoj 11 odsto" reklamnog prostora, a da je on RTS ponovo pitao da li su vlasnici "jedne i druge" agencije Đilas i Šaper, kao i da li su oni vlasnici i preostalih 40 odsto procenata reklamnog prostora od ukupno 80 odsto prodatog vremena za reklame.

"Mene je, gradonačelniče, zanimao rad Nacionalne televizije, njen finansijski, organizacioni i programski kolaps. Vi ste u svemu ovome samo nuspojava. Slučajni i nepotrebni. Kao obad na oranju. Koštica u trešnji. Mogao je povlašćeni zakupac biti i neko drugi. Ali nije", naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da bi sa Đilasom mogao polemisati o mnogo čemu, ali da će ta polemika izgleda izostati.

"Bojim se da će Vas u međuvremenu 'prekomponovati' na gotovo istovetan način na koji ste vi, onomad, prekomponovali Aleksandra Vučića. Tada je u Vašim rukama bila i pogača i nož. Sad su stvari, kanda, malo drugačije. A možda to i nije tako loše", naveo je Kovačević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online