Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 05.12.2012.
01:11 >> 10:31h
rts.rs A

Primena sporazuma od sledeće nedelje

U Briselu je održan treći sastanak premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton. Glavna tema bila je sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, čija primena treba da počne u ponedeljak, 10. decembra, javlja Radio televizija Srbije. Eštonova se najpre odvojeno sastala sa premijerima, a potom je održan trojni sastanak.

Postignut dogovor o prelazima: Hašim Tači, Ketrin Ešton i Ivica Dačić
 

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je posle trojnog sastanka da je postignut dogovor o sprovođenju sporazuma o prelazima i da će do Nove godine biti puštena u rad četiri prelaza po istom režimu koji je na severu Pokrajine i do sada sprovođen.

To, prema njegovim rečima, znači da za Srbe na severu Kosova neće biti potrebno da prikupljaju dokumenta i registarske tablice Kosova, kao i da neće biti naplaćivana carina.

Pročitajte još:

* Jarinje: Građani proveli noć u međuzoni

"To je bio uslov Vlade Srbije da bi se započela primena tog sporazuma i to je ovoga puta i dogovoreno", rekao je Dačić.

Takođe je dogovorena komunikacija između Beograda i Prištine koja će se odvijati preko oficira za vezu pri Misijima EU u ova dva grada. Premijer Srbije je naveo radne grupe od 10. januara nastaviti da razgovaraju o pitanjima naplate carine i gde će ići prihodi. Dačić je rekao da je postignut i dogovor o zaštiti kulturne baštine, o  jedinicama kosovske policije koje će obavljati tu zaštitu.
 

Pred početak ove runde pregovora, Dačić je rekao da nikakva granica između Kosova i Srbije ne dolazi u obzir.

Naredni sastanak Dačića i Tačija biće održan 17. januara

Premijer Dačić je rekao da niko ne treba da bude u zabludi da Srbija na Kosovu ima nešto što može da izgubi, poručujući da je sada pitanje šta možemo da vratimo.

"Kad ćemo već jednom da utuvimo u glavu da je nama nešto oteto, a da mi spašavamo što se spasti može. Mi oteto nećemo priznati, ali moramo da živimo u realnosti", poručio je premijer.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.12.2012. 01:38
debala svinjo isti si draskovic ,odakle si dacicu gde su ti koreni ,repo bez korena nistavilo od coveka
Sreda 05.12.2012. 01:17
Hoce da prodaju Kosmet za Sever, nastavk Tadiceve politike.Posle ce kao ti nasa zandarmerija da udje da brani Srbe na Severu.Plan koji postoji jos od Dejtona, jos samo narod treba da ga proguta.Rupu zapad mora da zatvori pre udara na BI. Mora, inace ce da pocne da se cepa kao zenska suknja. Narod da potpise PETICIJU PUTINU, da Dacica i Nikolica pred kamerama pita za zdravlje.Toliko ce da uradi za Srbe. Da ih pita u koji ce deo kad dodje cas da udju, kolonijalisticki ili fasisticki?
Sreda 05.12.2012. 07:50
Знам да ће бити обрисан коментара али нема везе јер и нас као Народ бришу па шта је онда 2-3 обрисана ретка!Пачићу Крмачићу Велики Испрдачићу и Додворачићу који сте лицемери ти и Толмислав Гробар Стиропоко Лопатар Хикохиштић, па пре неколико дна сте славили Кумановску Битку, а сада пишате по костим изгинулих Ратника Мученика не само у том рату него у свим ратовима за слободу Срба на КосМету. Само радите оно што је ваш Друг Тита поручивао Србима на КосМету са сцвојих предратних комконференција тј. да Срби на КосМету жању туђу пшеницу на туђим њивама. Нека Господ да вама и вашим породицама за сву вечност онакав живот какав стварате нама под шиптарском окупацијом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online