Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.12.2012.
20:00
rts rs A

"Nema razloga za proteste"

Premijer Ivica Dačić izjavio je za RTS da kada budu otvoreni prelazi režim se neće menjati u odnosu na postojeće stanje i nema razloga za proteste. Dačić kaže da oficiri za vezu nisu diplomatsko osoblje i da su takve tvrdnje u Prištini za "unutrašnju upotrebu".

Režim se ne menja, pa nema razloga za proteste

"Na sastanku u Briselu dogovoreno je da do Nove godine budu otvorena četiri prelaza i kada oni budu otvoreni režim se neće menjati u odnosu na postojeće stanje, pa nema razloga za proteste", kaže za RTS premijer Ivica Dačić.
 

Dačić je podsetio da je pre odlaska u Brisel razgovarao sa predstavnicima kosmetskih Srba koji su mu rekli da ne žele da plaćaju carine Prištine i da ne žele da uzimaju kosovsko državljanstvo da bi dobijali kosovske tablice.

Premijer napominje da je ta pitanja pokrenuo na sastanku u Briselu i da je poručio da će ukoliko dogovor ne bude ispoštovan Srbija suspendovati primenu sporazuma.

"Ipak, Srbija ne može nikoga da uslovljava u vezi sa nečim što je potpiosano u februaru ove godine i čak ni naši prijatelji u Evropi, koji se zalažu da što pre dobijemo datum za početak pregovora ne dozvoljavaju da dovodimo u pitanje sprovođenje dogovorenog", istakao je Dačić.

Između ostalog u Briselu je dogovoreno i postojanje oficira za vezu. Iz Prištine poručuju da će za oficira u Beogradu imenovati jednog od najboljih ambasadora sa Kosova.

Premijer Dačić kaže da to neće biti diplomatska predstavništva, već da je reč o oficirima koji će sedeti u kancelarijama Evropske unije.

Dačić je objasnio da su takve izjave iz Prištine za "unutrašnju upotrebu".

"Oficiri za vezu su pri misiji Evropske unije i po jedan oficir će sedeti u Beogradu i Prištini", naveo je Dačić.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.12.2012. 20:34
Ma koga lazes vise sram te bilo , saljes miliciju na jadan Srpski narod na Jarinju koji se smrzava da bi se odbranio od siptara i takvih kao ti ! Oni netraze nista nemoguce nego samo ono prirodno sto pripadaju Srbiji i Srpskom narodu , jer nece da budu stranci na svojim vekovnim ognjistima .Flekavi je otisao u negativnu istoriju a izgleda da ces i ti !!!!!!!!!!!!!!!!
Sreda 05.12.2012. 20:35
Prenosim:СРБИ НА ОКУП ! (пре око сат времена)05/12/2012 СИТУАЦИЈА ЈА НА ЈАРИЊУ ЈАКО ТЕШКА. ПРЕ САТ ВРЕМЕНА ЈЕ ЗАВРШЕН САСТАНАК СА ВУЛИНОМ И ЈОШ СА НЕКИМ ЧИНОВНИЦИМА МУП-а. РЕКЛИ СУ ДА СЕ ПОВУЧЕМО 100м ОД ГРАДИЛИШТА. ЗА НАС ЈЕ ГРАНИЦА НЕПРИХВАТЉИВА И ЗАТО СМО ОДБИЛИ. УПРАВО ЈЕ СТИГАО ПУН АУТОБУС ПОЛИЦИЈЕ И ЈОШ ПАР ВОЗИЛА МУПА. ОЧЕКУЈЕМО ДА НАС ФИЗИЧКИ НАПАДНУ У ТОКУ НОЋИ ИЛИ УЈУТРУ ПРЕ НЕГО ШТО ДОЂУ РАДНИЦИ ДА РАДЕ. ШАЉИТЕ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ ПОШТО МЕДИЈИ НЕ ПРЕНОСЕ НИШТА. ПОЗДРАВ
Sreda 05.12.2012. 22:50
Ko jos veruje kofercetu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online