Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 09.12.2012.
01:52
Beta, Politika A

"Imali smo obavezu da pomognemo Vladi Srbije"

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da su odbornici opština sa severa Kosova morali da donesu odluku o prekidu protesta na Jarinju jer su imali obavezu da pomognu Vladi Srbije u nastojanjima da nastave put evropskih integracija.

Morali smo da donesemo odluku koja se kosi sa interesima građana: Krstimir Pantić
 

U intervjuu za beogradsku Politiku Pantić je rekao da je za njega prethodnih nekoliko dana bilo najateže od 1999. godine, jer su odbornici morali da donesu odluku o prekidu protesta na Jarinju, što se "praktično kosi sa interesima" kosovskih Srba.

Odbornici četiri skupštine opštine sa severa Kosova odlučili su u petak da privremeno prekinu blokadu lokacije kod prelaza Jarinje, gde se grade objekti za primenu sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, ali su naveli da se ne slažu sa primenom tog sporazuma. Srbi sa severa Kosova koji su blokirali radove kod prelaza Jarinje počeli su nakon toga da se razilaze.

Najbolnije da ne budemo državljani Srbije

On je dodao da bi za kosovske Srbe bilo najbolnije da ne budu
državljani Srbije.
"Za nas bi najbolnije bilo da ne budemo državljani Srbije, da budemo naterani da budemo stanovnci druge države, koju ne priznajemo, da nam se tuđom voljom namente drugačiji identitet", kazao je on.

"Svakako da je ovo bio jedan od najtežih perioda od 1999. godine jer smo morali da donesemo odluku koja se praktično kosi sa insteresima naših građana. S druge strane imali smo obavezu da pomognemo Vladi Srbije u njenim nastojanjima da nastavi put evropskih integeracija i ne ugrozi svoj međunarodni položaj", kazao je Pantić.

On je ocenio tu odluku kao veliki uspeh, jer je "siguran da će odnosi između Vlade i Srba na Kosovu od sada biti bez ikakvi trzavica kao i da će se zajednički raditi na ostvarivanju državnih i nacionalnih interesa".

"Put ka Eu je veoma važan ali istovremeno moramo voditi računa o našem državnom i nacionalnom interesu", poručio je Pantić. Pantić je naveo da su on i čelnici ostale tri opštine sa severa Kosova na sastanku u četvrtak u predsedništvu Srbije od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobili obećanje da će im pružiti
apsolutnu pomoć i podršku.

"Obećao nam je apsolutnu pomoć i podršku, što je za nas veoma značajno, jer bivši predsednik Boris Tadić često nije imao razumevanje za naše potrebe", kazao je Pantić.

Prema njegovim rečima, svako rešenje za Kosovo i Metohiju je za Srbe iz pokrajine bolno.

"Činjenica je da Albanci ne žele da žive u Srbiji, ali isto tako mi ocekujemo da će međuanarodna zajednica takav isti odnos imati i prema Srbima koji ne žele da nam Albanci određuju gde ćemo i kako živeti", rekao je Pantić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.12.2012. 03:45
Али господо,народ неће у ЕУ и то је чињеница. Прво референдум па онда заступајте вољу народа.
Nedelja 09.12.2012. 02:56
Kaze,doneli smo odluku koja se kosi sa interesom Srba,da bi pripomogli vladu koja radi PROTIV interesa cele Srbije. Gde je cuvena platforma o KiM koju obecavase punim ustima,istovremeno nastavljajuci izdaju DS jos ogoljeniju! Gde je njeno obelodavanje gradjanima Srbije koje je punim ustima obecavano,dok istovremeno odluke o KiM donose SAMI krseci USTAV u koji su se kleli! predadose siptarima deo Srbije,kukajuci kako ce Srbija da nestane,ako nije clan EU,osvedocenih neprijatelja Srbije! Nesposobni da pokrenu Srbiju,promene na bolje,potpuno su prepustili EU da ona odlucuje i dokusuri Srbiju kao drzavu, sa poznatim genocidnim narodom koje treba istrebiti,podjariti u duznicko i ekonomsko robstvo
Nedelja 09.12.2012. 02:16
...nek vam je sa srecom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online