Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 28.12.2012.
00:15
Beta, RTS A

Nikolić: Srušiti spomenik u Preševu u sred bela dana

Srbija mora da reaguje i Srbija će reagovati! Spomenik u centru Preševa pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca bi trebalo da uklone sami Albanci i njihove političke vođe na jugu Srbije ako žele da pokažu da svoj narod vode tako da dobro živi u Srbiji. Ako to ne bude, Srbija bi u sred bela dana trebalo da sruši tu tablu i pokaže da tako nešto nije dozvoljeno njenim zakonima, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić za RTS.

Srbija mora da reaguje i Srbija će reagovati: Predsednik Tomislav Nikolić
 

- Ne može se kažnjavati čovek koji ima 0,2 promila alkohola u krvi i potpuno je svestan ili onoga ko je prošao kroz crveno svetlo, a da se oprašta onima koji ruše državu i ruši osnovne postulate zato što ih ima mnogo. Pa, i kriminalaca može da ima mnogo, pa da li mogu da pobede državu, da preotmu državu", upitao je Nikolić, pa istakao da podržava Vladu Srbije da "onog časa kada donese odluku" da ukloni spomenike to i uradi.

"Spreman sam da snosim rizik da neko iz domaće ili svetske javnosti državu napadne zbog toga. To nigde u svetu nije dozvoljeno, pa neće biti ni u Srbiji", rekao je Nikolić i naveo da su u toku razgovori sa političkim predstavnicima Albanaca sa

Albanski mediji odbili da objave pretnje OVPMB

juga Srbije i da bi trebalo da bude sprečena poseta "nazovi ministarke iz Prištine koja je trebalo da dođe inkognito" i položi venac na taj spomenik.

"Srbija mora da pokaže odlučnost kao što je pokazuje u borbi protiv kriminala ili investicijama, tako bi trebalo i na ovim naizgled bezazlenim stvarima. Ovo nije mala stvar, tiče se toga da li se zlo seče u korenu ili se se pušta da buja", rekao je Nikolić.

Ambasada SAD osudila pretnje OVPMB zbog spomenika u Preševu

Ambasada SAD u Beogradu osudila je pretnje nasiljem koje su uputili bivši pripadnici rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), zbog najave premijera Ivice Dačića da će srušiti spomenik njihovim saborcima u Preševu. Ambasada je u saopštenju istakla da za takve pretnje nema mesta u demokratskim društvima.

"Politička neslaganja treba rešavati kroz dijalog, a ne ratobornom retorikom i pretnjama upotrebe sile", ukazuje se u saopštenju.

Američka ambasada je navela da je južna Srbija danas stabilna i da put do "prosperitetnije, multietničke Srbije vodi preko miroljubivog i odgovornog ponašanja svih, poštovanja vladavine zakona i usaglašenih napora na izgradnji poverenja javnosti u institucije sistema".

Premijer Dačić je u sredu u Banjaluci izjavio da će biti uklonjena spomen-ploča u Preševu, i da je pozvao vlasti Bujanovca i Preševa da to same učine, da "ne bismo izazivali međunacionalne konflikte".

Odgovarajući na njegovu izjavu, bivši pripadnici OVPMB zapretili su Dačiću oružanim sukobom ako Vlada Srbije pokuša da sruši spomenik.

Petak 28.12.2012. 00:21
Tako je Predsednice ..... bravo..... !!!!!
Petak 28.12.2012. 08:15
od 45-e jedina borba koju su vodile i jugoslavija,srbija i crna gora kao i danasnja jugoslovensko-crnogorska srbija neodvojena od bivsih drzava je borba protiv srba,borba protiv srpskog nacionalizma. u zemlji gde nacionalni kadrovi bivsih jugo drzava nastavise da vladaju, srbija dozive najveca ponizenja pod vodjstvom jugoslovensko-crnogorske ds stranke,i crnogorskog nam predsednika tadica. mnogobrojne antisrpske nvo nastase bas pod ovom strankom. sta ce uraditi danasnja vlast videcemo,da li ce nastaviti stazama druga tite ili ce odvojiti srbiju od komunisticke jugoslavije, videcemo.
Petak 28.12.2012. 13:06
Prazne priče, ovde vlast još jednom pokazuje da Srbija nema državu. Taj spomenik se ne rusi u Preševu nego u Beogradu. Svojim nedvosmislenim stavom Srbija mora da definise svoju politiku prema okupiranom Kosovu i terorizmu podržanom zapadom koji je prouzrokovao potonje stanje i finalni genocid nad Srpskim narodom sa KiM. Prema istom, UČK je teroristička organizacija i onom ko podigne njenju zastavu a kamoli njen spomenik treba da se desi isto što i onom ko usred Teksasa krene da diže spomenik Bin Ladenu. Sumnjam da bi ga završio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online