Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.01.2013.
17:57
B92 A

Država spremila dva dokumenta o Kosovu

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije o platformi o Kosovu, koja je trebalo da bude održana danas, odložena je za sutra, saznaje B92.

Nikolić: Ne prilazite Platformi sa nepoverenjem
 

Kako saznaje B92, na sutrašnjoj sednici će o Kosovu biti usvojena dva dokumenta.
Jedan se odnosi na tekst Rezolucije o kojem će se izjašnjavati poslanici na sednici Skupštine Srbije u petak, a drugi na zaključak o daljem nastavku pregovora s Prištinom. Postoje informacije da niko od članova vlade nije dobio poziv ni za sutrašnju sednicu, tako postoji sumnja da će ona biti održana sutra. U svakom slučaju, odlaganje je tehničke prirode, i do sednice će svakako doći, kako bi se usvojile smernice i okvir za nastavak pregovora sa Prištinom.

Cilj ove sednice je da se sve nesuglasice ili različiti stavovi o tekstu prvobitne platforme stave o strani, i da ne bude prepucavanja.

Ranije je najavljeno da bi na današnjem sastanku, čiji se početak očekivao oko 13 časova, državni vrh trebalo da usvoji ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada Srbije kao predlog rezolucije uputiti Skupštini Srbije na usvajanje. Sednica, međutim, za danas nije zakazana, iz, kako saznaje B92, tehničkih razloga i biće održana sutra.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio u ponedeljak da bi na vanrednoj sednici trebalo da bude usvojena platforma i ocenio da tom dokumentu ne treba da se pristupa sa "skepsom, nepoverenjem i autocenzurom".

"To je ono što Srbija danas može da ostvari, iznad toga ne može, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić.

Prema najavama, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović trebalo bi da za petak, 11. januara, zakaže sednicu parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji o Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.01.2013. 19:36
"čast i dostojanstvo"....VI nasli da pricate o casti i dostojanstvu?!?!?!...jaoooo....necu puno da pisem bicu cenzurisan ALI hocu reci da za sve ovosto Srbija prezivljava od "demokratskih reformi" (ni slobu ne gotivim uopste) krivi ste VI i sve i jedna vlast od 5 okt 2000 pa na ovamo. Jer ste bas VI bez imalo CASTI I DOSTOJANSTVA podrivali SRBIJU i SRBE na svakom koraku sluzeci kojekakvim belosvetskim protuvama a ne NARODU iz kog ste izrasli seme vam se zatrlo. Ja da se pitam, sve i jedna vlast i opozicija od 2000te pa na ovamo bi GLAVOM morali da plate za ono sto su uradili/ili nisu uradili. "Izbriso" bi njih i BAR prva 3 kolena. Za kaznu a i za opomenu ! Dogodine u Prizrenu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online