Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 09.01.2013.
10:47 >> 12:00h
Beta A

Usvojene Nikolićeva platforma i rezolucija

Vlada Srbije usvojila je danas Platformu o Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i rezoluciju koju će uputiti skupštini na usvajanje, saopštio je premijer Ivica Dačić.


Postignuto puno državno jedinstvo, itakao Dačić
 

Na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice Vlade Srbije i predsednika Nikolića, Dačić je saopštio da tekst Platforme za političke razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini neće biti objavljen jer to nije uobičajeno, a da rezolucija govori o osnovnim principima za političke razgovore sa privremenim institucijama.

Mi ćemo nastaviti tehnički dijalog već sledeće nedelje, biće poštovani svi do sada dogovoreni sporazumi, a svi naredni će biti postizani na osnovu rezolucije, kazao je Dačić i istakao da je na sednici postignuto puno državno jedinstvo kada je reč o tom "značajnom dokumentu i suštinskom nacionalnom pitanju".

Rezolucija, kako je istakao Dačić, polazi od toga da Srbija ne priznaje i neće priznati jednoglasno proglašenu nezavisnost Kosova, a cilj pregovora je da srpska zajednica bude u mogućnosti da jača, raste i živi u sigurnosti, uz isticanje njihove posebnosti u odnosu na centralu vlast.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović trebalo bi da za petak, 11. januar, zakaže sednicu parlamenta o rezoluciji o Kosovu.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.01.2013. 12:07
Mi ćemo nastaviti tehnički dijalog već sledeće nedelje, biće poštovani svi do sada dogovoreni sporazumi, a svi naredni će biti postizani na osnovu rezolucije, kazao je Dačić i istakao da je na sednici postignuto puno državno jedinstvo kada je reč o tom "značajnom dokumentu i suštinskom nacionalnom pitanju". E,ovo me brine...posle kada bude ostao samo sever Kosova pod kontrolom Srba...tada ce raditi po rezoluciji i odvijiti ga od Kosova...a ostatak...ko sisa...imaju oni para...to je bitno
Sreda 09.01.2013. 16:02
ИЗДАЈА СЕ ПРИВОДИ КРАЈУ Ubila nas sopstvena država Marko Jakšić, poslanik Demokratske stranke Srbije sa severa Kosova, u pokretanju pilot-projekata na administrativnim prelazima ne vidi ništa dobro za Srbe. “Sopstvena država nam je zabola nož u leđa. Krenuli su da prave granicu između centralne Srbije i KiM, a da se ne bismo bunili, dogovorili su se sa Euleksom i Prištinom da je bolje da srpska Žandarmerija hapsi naše sinove, da se gnev ne bi izlivao na EU i Kfor“, kaže Jakšić za Danas, ocenjujući da nova vlast nastavlja politiku stare, da je “sve isto, samo Borisa nema“.
Sreda 09.01.2013. 16:02
А где је помоћ, ил суза братска? Ил "Јуриш, роде, за брата свог!"?... У вељој беди, смрти и крви Данас вас, саме, оставља Бог!... Ал опет, грешан, грешно сам пево - Рањено срце народа мог! Та Србин кипи - кипи и чека - Ал не да ђаво... ил не да Бог! Бранко Радичевић (*1824 +1853)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online