Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.01.2013.
09:40
Smedia A

Srpski veterani: Sami ćemo srušiti spomenik

Spomenik poginulim borcima OVPBM i dalje je "kost u grlu" na jugu Srbije. Srpski veterani spremni su da ruše spomenik kog, kako tvrde, čuvaju albanski snajperisti. "Organizovaćemo proteste i ukloniti spomenik ako to država ne bude uradila", rekao je za "S media" veteran Dragan Đorđević.

Spomenik čuvaju snajperisti, kaže srpski veteran

Spomenik palim borcima OVPBM i dalje stoji u centru Preševa. Nisu ga srušile ni pretnje državnog vrha, ali ni lokalna samouprava. Predsednik Opštine Ragmi Mustafa najavljuje da će u subotu raspravljati o ovom problemu, a na razgovor je pozvao i ambasadore zemalja EU i SAD.

Sa druge strane, raste i nezadovoljstvo srpskih veterana. Oni najavljuju da će sami srušiti spomenik ukoliko država ne bude odlučno reagovala!

"Nama se svakog dana javljaju porodice poginulih srpskih vojnika koji smatraju da je ovo podsmevanje šiptarskih terorista", rekao je za "S media" Dragan Đorđević, predsednik Udruženja veterana i invalida. "Albanci pokazuju da su jači od Srbije. Ako država ne sme da reaguje, a čini se da je tako, mi ćemo reagovati", dodaje on.

Đorđević kaže da su se "ratni veterani ponudili državi".

"Ako neko to treba da uradi, mi ćemo to uraditi. Imamo tridesetak momaka koji su spremni da krenu da ruše spomenik. Ali mislim da će biti dovoljno i desetorica hrabrih", objašnjava Đorđević i dodaje da raspolaže informacijama da su bivši borci OVBPM spremni oružjem da brane spomenik i da ih u tome podržava lokalna vlast.

"Imamo pouzdanu informaciju da je lokalna samuoprava finansirala izgradnju spomenika. Da nisu imali pomoć vlasti, ne bi mogli to da urade. Znamo i da taj spomenik čuvaju njihovi snajperisti. Naši ljudi rade na tome da otkriju ko su snajperisti", veteran sa juga Srbije.

Pre akcije rušenja spomenika on najavljuje i veliki protest u Preševu na kome bi trebalo da se skupe veterani iz okolnih opština.

Četvrtak 10.01.2013. 13:48
Pa zar treba ovoliko natezanja oko tog prokletog spomenika??? Zar toliko Srbija treba da ceka sta ce reci EU i SAD .... Ovo je samo testiranje Srbije od strane siptara...Zbog ovakvog ponasanja drzave viorice se sve vise i vise ALBANGOVNANSKE zastave!! A da je tu onaj kog dadosmo dusmanima u Hagu nebi taj spomenik nikad ni bio tu!!
Četvrtak 10.01.2013. 13:54
Zamislite samo kad bi neki iz Afganistana u sred Manhatan-a NY podigli spomenik nekim talibanima a? EEEEEEEEEEEEEE
Četvrtak 10.01.2013. 16:29
Nasli ste Dodiku nesto pricat, sto covjek daje sigorno utociste braci sa kosova, a u drzavi vam albanski snajperisti ne daju da srusite spomenik posvecen ubicama srba! SRAMOTA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online