Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.01.2013.
09:21
Beta A

"Platforma o KiM nema vrednost za EU"

Specijalni izaslanik evropske unije na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je da su zaključci ministara EU iz decembra prošle godine jedina platforma za razgovore Kosova i Srbije. Platforma Srbije o KiM nema vrednost za Evropsku uniju, rekao je Žbogar u intervjuu za program na srpskom Radio-televizije Kosova.

"Nemamo rešenje za sever: Rešenje može biti to koje ima podršku vlasti u Prištini i stanovnika severa i ne može biti nametnuto ni za jednu stranu"
 

"Ne mogu da komentarišem platformu Srbije. Za mene platforma u procesu dijaloga ostaje ona Saveta ministara EU iz decembra gde su jasno određeni zahtevi zemalja Evropske unije za Kosovo i Srbiju. Na osnovu tih zaključaka se vodi i dijalog", kazao je Žbogar.

Tokom intervjua Žbogar uopšte nije spomenuo Beograd kada je govorio o mogućim rešenjima za sever Kosova, ali je stavio do znanja da se rešenje može postići u procesu dijaloga. Prema njemu održivo rešenje se može pronaći i to je ono što je  prihvatljivo za vlasti Prištine i građane koji žive u tom delu Kosova.

"Nemamo rešenje za sever. Rešenje može biti to koje ima podršku vlasti u Prištini i stanovnika severa. Ne može biti nametnutog rešenja ni za jednu stranu. Rešenje se

Rezolucija o KiM: Srbija spremna na dodatne ustupke

može pronaći. To treba da bude rešenje od kojeg niko neće biti frustriran", kazao je Žbogar i dodao kazao da je EU zadovoljna dosašnjim tokom dijaloga, ali da očekuje veće rezutate. Prema njemu najveći uspeh do sada je primena sporazuma o integrisanom upravljanju granicama. 

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 12:59
. . . uz uzajamno postovanje suverenih pozicija naroda i njihovih drzava, Srbima preostaje samo pokusaj ravnopravne saradnje sa Rusijom, pa i sa Kinom (ukoliko Kina Srbiju saveznicki odgovarajuce vrednuje), da bi mogla da se konacxno suprostavi dominantnim NATO ZLOCINCIMA u cijoj senci (zastiti) nesmetano dejstvuju arhaicni Siptari, kao naravno i genuini hrvatski i bosansko-muslimanski rasisti.
Petak 11.01.2013. 13:10
Ako nema nikakvu vrednost za EU, onda ni mi nema šta da tražimo na pregovorima i sa Prištinom i sa EU. Ja ne znam šta smo toliko navalili da uđemo u EU. Šta će nam EU koja nije ravnopravna zajednica država i naroda nego ucenjnivačka. Ništa se Evropa nije promenila i dalje smo mi za njih provincija i jedva su čekali da razbiju jaku državu Jugoslaviju pa da sa nama rade šta su radili kroz celu istoriju. Evropa je pustila da budemo 500 godina pod Turcima. Tačnije, da pravoslavni hrišćani, posebno na Balkanu. budu roblje. To je Evropa s Nemačkom kojoj se lako sve oprostilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online