Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 12.01.2013.
01:47
Beta, Pink A

Dačić: Ne krije se ništa iz platforme

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se ne krije ništa iz platforme o Kosovu i Metohiji i da je u obrazloženju rezolucije o Kosovu praktično navedeno sve što piše u platformi.

Ništa ne krijemu u platformi o Kosovu: Ivica Dačić, premjer Srbije
 

"To nije nikakva tajna, naprotiv, ovde postoji samo pitanje na koji način se radi u Vladi Srbije" rekao je Dačić za televiziju Pink. On je naveo i da rezolucija o kojoj će sutra raspravljati skupština Srbije, otvara prostor da se razgovara o onome što je suštinski
predlog platforme.

"Samo sam peckao Đilasa"

Dačić je ponovio i da su odnosi u Vladi Srbije korektni i da je komunikacija između njega i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića dobra.

Vučić je izjavio da mu nije logična Dačićeva izjava
o "favoritima" gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u Vladi
.

"To ne znači ništa, naša komunikacija je dobra, pažnja se pokušava usmeriti na nešto što postoji kao problem u Vladi. Ovde sam više peckao Đilasa, pošto su njegove izjave u poslednje vreme nelogične", rekao je Dačić.

On je naveo da izjavom o "favoritima" nikoga nije želeo da dovede u neprijatnu situaciju, i dodao da o promeni vlasti u Beogradu nije bilo reči.

"To znači da ako ne priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu, na koji način vidimo da Srbi mogu da ostvare svoje prava i u tom smislu je predloženo formiranje zajednica srpskih opština", rekao je Dačić i naveo da će se u daljem toku dijaloga sa Prištinom, razgovarati o paralelizmu institucija i o tome kako definisati posebnost Srba koji
žive na Kosovu.

Dačić je rekao da je nemoguće da Vlada kojom presedava napravi korak u nazad u odnosu na ono što su radile prethodne vlade u pregovorima sa Prištinom. Govoreći o spornom spomeniku pripadnicima abanske ilegalne oružane grupe OVPBM u Preševu, Dačić je ocenio da je postavljanje spomenika provokacija protiv tamošnjih Srba i protiv države Srbije.

"Sigurno je da je u pitanju provokacija, i Vlada Srbije ne želi da povlači poteze koji bi dodatno iskomplikovali situaciju", rekao je Dačić i ponovio da će, ukoliko Albanci ne uklone spomenik, to uraditi državni vrh.

Upitan da li je obavešten o tome koji ministar je, kako tvrdi štampa, navodno  razgovarao sa Darkom Šarićem, optuženim za sverc kokaina, Dačić je kazao da mu takva informacija nije dostavljena.

"Bilo kakav razgovor nije krivično delo, ali ako je Šarić nekom komandovao, taj mora biti uhapšen", ponovio je Dačić izjavu i ocenio da vlast ne može da opstane ako neko u Vladi štiti bilo kojeg kriminalca.

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 02:19
svaki dan isti krug zamaglavanja samo zbog ejropskih integrecija, zemlja u tranziciji od poshtenog dobrochudnog i ponosnog naroda svedeni na prosjake prostitutke i dobrovoljne i prinudjene kriminalce, svako prodaje shta ima u ovom sluchaju metohija natopljena krvi nashih preponosnih chasnih i ultra hrabrih predaka, stali ko jedan protiv crno-azijiske invazije koja je donjela ovu sadashnju kugu zvanu mjeshaviti srbi sa izmiksovanom genetskom strukturom, nije sluchajnost da nam se ovo mora desit, bash zbog ovakvih stvari nam se gen kroz istoriju oslabijo, chas se prinudjenu udvarash turcima, pa poturchenjacima, posle katolicima i turcima, pa austro-fashistima i njihovom izumu eu-shljamu
Subota 12.01.2013. 11:04
Prvo je tajna, onda nije tajna nego poverljiva i na kraju se ništa ne krije... i tako u 3 dana. Naporni su, bolje neka se batale platforme bar za neko vreme i pređu malo na ekonomiju za promenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online