Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.01.2013.
16:00 >> 18:09h
Beta A

"Povlačimo amandman, verujemo Dačiću"

Demokratska stranka povući će danas amandman na Predlog rezolucije o Kosovu, kojim je predviđeno da se u obrazloženju rezolucije uvrsti prva verzija platforme predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a koja je predviđala prekid dijaloga sa Prištinom.

 Verujemo Dačiću na reč : Borislav Stefanović
 

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije Borislav Stefanović rekao je novinarima da će taj amandman, koji je podneo poslanik DS-a Goran Bogdanović, biti povučen jer DS veruje da će premijer Ivica Dačić održati reč i skinuti oznaku tajnosti sa platforme.

Dačić je ranije danas najavio da je Vlada spremna da skine oznaku tajnosti sa platforme.

Borislav Stefanović izjavio je da je ta stranka amandmanom na Predlog rezolucije o Kosovu dokazala da su postojale dve kosovske politike, Vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da je Nikolićeva politika poražena.

"Čestitam Vladi Srbije, premijer Ivici Dačiću i potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću jer su smogli hrabrosti da postoje dve politike, vlade i predsednika, i da je politika predsednika poražena. Amandmanom smo isterali vladu na čistac", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije tokom rasprave o Predlogu rezolucije.

Stefanović je pozvao na smirivanje strasti u parlamentu i naveo da je izneto mnogo neistina i pretnji DS-u.

Vučić je odbacio navode DS-a da postoje dve politike i pozvao DS da odgovori zašto je povukla amandman, koji je predviđao da prvobitni tekst platforme koju je predstavio Nikolić postane sastavni deo obrazloženja rezolucije.

Tim tekstom bio je predviđen princip da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno", a bio je predviđen i prekid pregovora sa Prištinom.

Vučić je negirao da je pretio bilo kome i upitao Stefanovića da li on nekome preti da će otići sa vlasti. "Da li vi nekome pretite da će otići sa vlasti? Otići ćemo sa
vlasti, pa šta, i to nije tragedija. U tome je razlika između vas i nas", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 16:59
Uplata stigla i DS-u, extra dodatak Stefanovicu. Dobro je sve, svi smo na istoj placenickoj liniji opet, igramo se Parlamenta i dalje, pozicije i opozicije. Strane ambasade se ne cude vise, a oni svi rade po dogovoru. Milina opsta, milina do gadjenja! Platforma je postala opste poznata i prisutna svuda, krece se svuda po Srbiji. Ugradjena je u svaki kamion iznad 3,5 tona u kojima se roba carini na granicama izmedju Srbije i Kosova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online