Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.01.2013.
09:31
Beta A

Srbi dočekali još jednu Novu 2013.

Pravoslavni vernici koji pored “katoličke nove godine“ proslavljaju i pravoslavno novo leto, ušli su u noći između 13. i 14. januara u 2013. godinu. Među tim vernicima nalazimo se i mi Srbi - mi, doduše, bar po slavlju i neradnim danima, priznajemo i 1. januar kao početak nove godine, tako da smo imali priliku da se još jednom veselimo istim povodom.

Vatromet u Beogradu
 


 

Oko 15.000 Novosađana na Trgu slobode

Oko 15.000 građana u ponoć je na Trgu slobode u Novom Sadu proslavilo početak nove godine po starom, Julijanaskom kalendaru.


U ponoć je, uz vatromet, nastupila grupa "Garavi sokok". Svirale su i grupe "Apsolutno romantično", "Uvertira", pevačke grupe "Zvuci s kamena" i "Rođenice", lokalna grupa "Amajlija".


Gradonačcelnik Novog Sada Miloš Vučević je zahvalio izvođačima i tehnici jer su besplatno doprineli da Novi Sad posle više godina organizuje doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.


Kraljevo: 5.000 ljudi na gradskom trgu

Pet hiljada građana je na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu dočekalo Novu godinu po starom, Julijanskom kalendaru.


Pevali su im Filip Mitrović i Vanja Mijatović, finalisti prošlogodišnjih takmičenja "Prvi glas Srbije" i "Zvezde Granda".


"Drugi gradovi su se opredelili da im ovu noć ulepšaju afirmisane zvezde, a mi smo želeli da nastupe baš naši sugrađani, ovi mladi ljudi", rekao je gradonačelnik Dragan Jovanović.


Na Trgu se pred ponoć besplatno delila kuvana rakija, a uz kazan je svirao jedan frulaš.

Doček Pravoslavne nove godine u Nišu
 

Muzika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Na trgu u Kosovskoj Mitrovici Nova godina po Julijanskom kalendaru prošle noći je dočekana uz koncert Milana Topalovića, Darka Filipovića i Milice Milisavljević-Dugalić.


U Leposaviću u Hali sportova nastupili su "No smoking orkestra" Emira Kusturice, a sa građanima je bio i Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo.


U ponoć je organizovan vatromet, a građani su ispaljivali pirotehnička sredstva, mada manje nego 1. januara. Organizatori sinoćnih manifedtacija na severu Kosova su bile lokalne samouprave, domovi kulture i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 13:51
Srbi dočekali jednu jedinu Novu 2013!!! Nek vam je srećna i berićetna ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online