Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 14.01.2013.
13:52
Beta A

Đilas: Tomina platforma je "laž i obmana"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas rekao je da je DS amadmanom na skupštinsku rezoluciju o Kosovu želelo da natera Vladu Srbije i Srpsku naprednu stranku da javno priznaju da je platforma predsednika Tomislava Nikolića "laž i obmana" i "totalna katastrofa iza koje neće da stanu".

Đilas: Cilj amadmana da se prizna da je platforma la
 

On je za B92 rekao da je predsednik Nikolić napisao platformu koja predviđa prekid pregovora sa Evropskom Unijom i da se sve zaustavlja (tehnički dijalog sa Prištinom) ako nema dogovora, ali da to premijer i prvi potpredsednik vladi nisu imali harbrosti da priznaju.

"Naterali smo ih da pokažu platformu i da kažu da je ta politika nerpihvatljiva, da se Vlada od toga ogradila i da Srbija ima dve politike. Sprečili smo ih da usvoje takav dokument. Naravno da DS nikada ne bi glasala za to, ali važno da građani znaju sta se tu nalazu (u platformi)" rekao je Đilas.

On je prethodno objasnio da je prvi amandman DS bio da se izbirše stav iz rezolucije koji se poziva na platformu, ali pošto je to odbijeno, ta stranka je zatražila da se paltforma uključi u rezoluciju kako ne bila ostala tajna.

"Naterali smo da kažu da ono što je napisao Nikolić u platformi, da je to štetno za zemlju. Ne treba DS da se izvinjava, već SNS koja ja kadidovala Nikolića i za ovih pet meseci odustala od njegove poltike", kazao je Đilas.

On je rekao da su Vlada i vladajuće stranke više od dvadeset dana znale da platforma nije dokument koji će biti prihvaćen, a dozvolile su da bude poslat međunarodnoj zajednici, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i Srbima na Kosovu, čime su ih sve uvredili.

Kome smetaju Đilas i Demokratska stranka?

Đilas je kazao da se u on i članovi DS pod "političkim progonom na koji niko ne reaguje" i da će to Srbiju vratiti u 1990. godine, u vreme progona novinara, straha i autocenzure.

"Objavljuju najgore laži o meni i nema reakcije na to. Da nekoga nazovu Hitlerom ja bih reagovao" rekao je Đilas i istakao da nije uzeo "ni dinara od zemlje" i da "neće plaćati ni reket" dnevom listu "Kurir" zbog čega je i tužio vlasnike tih novina.

On je demantovao da je direktor kompanije "Krokus" u Pragu o čemu je pisao taj list i naveo da ta firma nema promet poslednjih 11 godina. Đilas je kazao da sledeća vlast sigurno neće biti bez DS i da sa "jednima nikada nisu bili na vlasti, a da su ih oni sa kojima su činili vlast, prevarili".

Na pitanje da li mu je prihvatljiva kolacija sa SNS i Aleksandrom Vučićem na čelu, on je rekao da mu niko nije prihvatljiv, ali da neće da priča o tome "šta bi bilo kad bi bilo".

Regujući na izjavu permijera Dačića tokom posete gradilištu mosta Zemun-Borča - da on nije tu zato što ima svoje favorite, aludirajući na Vučića, on je kazao da nije došao zato što je bio na odmoru.

"Nikada se nisam pojavio sa Vučićem na nekom otvaranju. Očekujem da on jača institucije ove države. Ja sam hvalio njegovu energičnost, zar ne treba da kažem ono što svi vide!?", rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 14:23
Ovaj ridji smrad uskoro ide na duzi odmor, Pajtic nek' se spremi.
Ponedeljak 14.01.2013. 14:30
Па и јесте безбедније ударати по Томи него по Вучићу. Оће Вуче да уједе а може лако и градоначелничко место да ти узме... А неће! Паметан је он! Боље му је да те стално држи у страху да ћеш изубити то што имаш и да мораш пазити шта радиш и кад пишкиш! Више њему вреди то што га улизички хвалиш него три царства са све царицама! И ја бих те волео тако поданички настројеног! Ма шалим се! 'Де тебе да волим јеси ли нормалан!?
Ponedeljak 14.01.2013. 19:23
Kad neko slusa sta ovaj Dilas i flekavi pricaju pomislio bi da su oni predstavnici EU a ne srpskog naroda. To je cist defitizam, sirenje panike i ubijanje morala. Ako to nisu kvislinzi ja ne znam sta su onda. Znamo mi da ne moze sut na rogatog, ali ne moze ni prihvatanje svakog zahteva neprijatelja sa nadom da ce neprijatelj da se smiluje na nasu malenkost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online