Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 16.01.2013.
17:24
B92 A

Nikolić: Najlakše je ručati jagnjetinu u Palati Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu "neiskrena" i da je to pokušaj Hrvatske da "mirno uplovi u EU. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno."

Najlakše je da sednemo i ručamo zajedno

Nikolić je naveo da bi protivljenje Srbije zbog problema koje Hrvatska nije rešila, moglo da bude ozbiljan problem za članstvo Hrvatske u EU, i podsetio da su nerešena pitanja prognanih Srba i njihove imovine.

Razgovor uz jagnjetinu

 

Premijeri Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Zoran Milanović razgovarali su danas u Beogradu u Palati Srbija, gde su i ručali pršutu, kajmak i jagnjetinu.

 

Iako su hrvatski mediji naveli da će hrvatski premijer na ručku na lični zahtev biti poslužen ribom, na meniju su bili proja, kajmak i pršuta kao pravo srpsko predjelo, a zatim i sarmice, jagnjetina i palačinke sa džemom od malina.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako onda može predsednik hrvatske Vlade da dolazi u posetu? Neko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid, ili poseta nije iskreno prijateljska. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno. Pre toga mi treba da pomirimo narode, jer političari se lako svađaju i mire", rekao je Nikolić, prenela je televizija B 92.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić za strane medije kritikovao hrvatskog predsednika Ivu Josipovića što izbegava susret sa njim.

Na brifingu sa novinarima britanskog Rojtersa i Al Džazire Balkans Nikolić je rekao da je prvo trebalo da dođe do susreta dvojice predsednika Srbije i Hrvatske, a tek onda do susreta Dačić - Milanović.

"Susret dva predsednika označava da je došlo do otopljavanja i uspostavljanja dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbegava taj susret. Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao i da Milanovićeva poseta nije potpuno iskrena.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako onda može predsednik hrvatske vlade da dolazi u posetu? Neko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid ili poseta nije iskreno prijateljska", rekao je Nikolić.

On je dodao i da je "najlakše sesti i ručati zajedno".

"Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno. Pre toga treba mi treba da pomirimo narode, jer političari se lako svađaju i mire", rekao je Nikolić.

Zoran Milanović je u Beograd došao u radnu posetu tokom koje se sreo samo sa domaćinom Ivicom Dačićem.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.01.2013. 17:27
Паметно речено, е сад прећи са речи на дело, иначе трла баба лан.
Sreda 16.01.2013. 20:05
I to reče (ne)čovijek koji treba ležati u zatvoru zbog ubijanja civila u hrvatskom selu Antin pored Vinkovaca,to je samo ono što se zna.
Četvrtak 17.01.2013. 07:51
A oni rucaju jagnjetinu u palati Srbije,a narod vec gladuje ne ceo ali polovina, lepo izgledaju sa masnim licem pre nego sto se nakrkace,plate otete od naroda, odlicne,po svim kriterijumima Srbija u dosta resora zadnja u Evropi,a vi tu spominjete Jasenovac,svi mi znamo sta je bio Jasenovac,ali sta bi vi sada da se svetite obicnom hrvatskom narodu,a ne ustasama koji su vec odavno mrtvi sto po slovenackim pecinama sto po svetu,pun mi je k--- ovog zivota u Srbiji,a nemam gde da odem,koje god novine da pogledam,sve same nebuloze,sovinisticko izivljavanje,i urednika i komentatora,a nama sve gore.Nema tu razlike i Srbi i Hrvati su bratski narod,vise u zlu nego u dobru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online