Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 17.01.2013.
17:46
Beta A

Dačić: Ne preti nam uvođenje viza

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Dablinu da u ovom trenutku viznoj liberalizaciji sa EU za građane Srbije ne preti nikakva opasnost.

Dačić: Smanjili smo broj azilanata, nema opasnosti po bezvizni režim
 

Dačić je posle sastanka ministara Saveta za pravosuđe i unutrašnje poslove Evropske unije rekao da su na sastanku pozitivno ocenjeni napori koje Srbija ulaže u borbi protiv ilegalnih migracija i lažnih azilanata, saopštio je MUP Srbije.

"U mnogim zemljama taj broj se značajno smanjio. Uspeli smo da taj problem rešimo kada je reč o Švajcarskoj, Belgiji, Luksemburgu, a i u Švedskoj je taj broj daleko manji nego što je bio pre dve godine, smanjio se više nego dvostruko", rekao je Dačić.

Ukazavši da po pitanju lažnih azilanata i dalje postoji problem kada je reč o Nemačkoj, on je izrazio nadu da će posle promene zakonodavstva u toj zemlji i to biti rešeno.

"Važno je reći da u ovom trenutku ne preti nikakva opasnost po vizni režim, odnosno viznu liberalizaciju za građane Srbije", rekao je Dačić.

On je ukazao da je veoma važno da Srbija učestvuje na sastancima koje organizuju članice EU i dodao da je tokom skupa u Dablinu, čija su tema bile migracije, razgovarao i s komesarkom EU za unutrašnje poslove Sesilijom Malmstrem i komesarkom za pravosuđe Vivijan Reding.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je na sastanku naglasio da Srbija i dalje istrajava na ispunjavanju uslova i standarda kakvi važe u EU, da intenzivno nastoji da svoje tržište učini otvorenijim, i da preduzima odlučne mere u borbi protiv korupcije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.01.2013. 17:54
stvarno velika sreca, taj "bezvizni rezim" je stvarno fantasticna blagodat koja nas je zadesila. Sad svako ko uspije skupiti 200 evra moze otici na dva dana u neku evroopsku prestonicu, slikati se na glavnom trgu da se vidi gdje si bio, tu onda i popiti kafu za 7 evra, landrati jos malo i beljiti u luksuzne izloge, sacekati vecernji prevoz, pojesti pite i gibanice sto si ponjeo i vratiti se kuci u ranim jutarnjim casovima. poslije da bi dokazali kako smo mladi i prosperitetni i prosli i vidjeli svijeta, okacimo te ftoke na FB...i...nema kraja nasoj sreci ,
Četvrtak 17.01.2013. 19:31
haha... " 'Eb'o vas spomenik, odo' ja malo u Dablin...." Kakav dakle tuljan.
Četvrtak 17.01.2013. 19:59
данас је 17 а ти си отисао да разговарсш , а рекао си да нећеш док је год онај споменик читав .... закључак постоји систем искључења у систему дачић -споменик прекидач је на .... споменик ОН- дачић ОФФ споменик ОФФ -дачић ОН одлучите сами
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online