Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.01.2013.
20:42
Danas A

Đilas hoće da Jeremić ide iz DS-a

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas planira da na sednici Predsedništva DS pokrene inicijativu za isključenje iz partije bivših ministara Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, saznaje Danas. Razlog je navodno pitanje vraćanja mandata.

Prema rečima sagovornika Danasa iz najužeg vrha DS, Đilas će pred članove Predsedništva izneti svoj predlog da Petrović i Jeremić budu isključeni iz stranke zbog kršenja odluke Glavnog odbora o tome da bivši ministri treba da vrate poslanički mandat.

Predsednik DS-a Dragan Đilas planira da na sednici Predsedništva pokrene inicijativu za isključenje iz partije Vuka Jeremića, ali i Dušana Petrovića
 

GO DS je na sednici 27. decembra u Beogradu izglasao Đilasov predlog da članovi vlade Mirka Cvetkovića iz redova demokrata treba da napuste Skupštinu Srbije ili da budu isključeni iz stranke. Lider DS je na toj sednici saopštio da mu je Dragan Šutanovac stavio svoj poslanički mandat "na raspolaganje", o čemu će naknadno biti odlučivano, a samo dan kasnije Milan Marković je podneo ostavku u Skupštini, ali i napustio stranku. Kako saznajemo, Šutanovac će u skoroj budućnosti izaći iz parlamenta i biti kooptiran u uže Predsedništvo stranke.

Žestoka svađa Đilasa i Petrovića

Ranije su Đilasov, tada još nezvaničan, zahtev za vraćanje mandata poslušali Oliver Dulić, Snežana Malović i Mirko Cvetković. Bivši ministar za KiM Goran Bogdanović je ponudio ostavku, ali je doneta odluka da bi ipak trebalo da ostane u Skupštini kao jedini poslanik s Kosova.

Vuk Jeremić i Dušan Petrović su, s druge strane, zauzeli čvrst stav da bez obzira na odluku Glavnog odbora zadrže status poslanika. Njima mandat, shodno zakonu, ne može biti oduzet, tako da je po Đilasovom mišljenju preostala jedina moguća mera - isključenje iz stranke.

Ipak, kako saznajemo, nije sigurno da će Predsedništvo DS većinom glasova podržati zahtev lidera demokrata. Zamenik predsednika stranke Bojan Pajtić smatra da Jeremića treba zadržati zbog njegove popularnosti, dok Petrović ima podršku ljudi i dalje lojalnih Borisu Tadiću. Takođe, jedan broj visokih funkcionera pribojava se mogućnosti da u DS dođe do rascepa ako se stranka odrekne pomenutog dvojca. Đilas je, bez obzira na to, rešen da u okviru svojih nadležnosti inicira njihovo isključenje zbog "grubog kršenja odluka organa DS".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.01.2013. 22:22
I Vuk će u SNS.Stranka koja još nije iskompromitovana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online