Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 18.01.2013.
14:38
Beta A

Koštunica: Dačić odmah da podnese ostavku!

Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica ocenio je danas da se dogovorom o naplati carine na Kosovu "podrivaju sami temelji države" i da premijer Ivica Dačić treba odmah da podnese ostavku.

Dačić više nema nikakav legitimitet da obavlja posao predsednika Vlade
 

"Zahtevamo od Ustavnog suda da odmah donese odluku o obustavljanju primene uredbe koja se zapravo odnosi na integrisano upravljanje granicom, jer se sa poslednjim Dačićevim dogovorima o naplati carine podrivaju sami temelji države", rekao je Koštunica za agenciju Beta.

Po oceni Koštunice, novi dogovor Dačića i premijera Kosova Hašima Tačija, postignut prošle noći u Briselu o uspostavljanju i naplati carine, znači da je između Srbije i Kosova napravljena međudržavna granica.

"Koliko juče, Dačić je tvrdio da se ništa nije promenilo sa postavljanjem graničnih prelaza, a danas imamo i naplatu carine. Ovakvo protivdržavno delovanje srpskog premijera nažalost predstavlja novi krunski dokaz zašto Dačić više nema nikakav
legitimitet da obavlja posao predsednika Vlade, i zato mora odmah da podnese ostavku", rekao je Koštunica.

Po rečima predsednika D S S, ukoliko se Ustavni sud i dalje bude oglušivao i ne bude radio svoj posao, onda je i sud direktan saučesnik u rušenju ustavnog poretka Srbije, što zahteva pokretanje krivične odgovornosti samog Ustavnog suda.

Dačić je rano jutros, posle razgovora s predsednikom Vlade Kosova Tačijem u Briselu, kazao da je postignut dogovor da se carina i dažbine na severu Kosova uplaćuju u poseban fond za razvoj severa.

Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači rekao je, međutim, da će se sada naplaćivati carina po kosovskim zakonima i da je Srbija preuzela obavezu da rasformira "paralelne" strukture bezbednosti na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Petak 18.01.2013. 14:42
EU projekat pada u Srbiji.Zivi bili....Neka samo drug Daca nastavi, narod treba na ulice da izadje, Posle ce jos da mu zahvalimo.Badava im kupovanje politicara, dusu ne mogu da kupe i to je ono zasto nas ceo vek stvaranja EU gone.
Petak 18.01.2013. 14:52
A on bi kao nesto promijenio,imao je priliku pa nije napravio nista dobro.SAMO KOMPLETNA PROMJENA SISTEMA MOZE DONIJETI BOLJE.
Petak 18.01.2013. 15:50
Вучићу! Хапси и издајнике.Овај глупан ти се смеје у лице.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online