Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.01.2013.
13:14
RTS A

EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Evropska unija ispuniće obaveze prema Srbiji, rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Premijer Ivica Dačić očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju.

Rompej je odao priznanje srpskom premijeru na viziji i odlučnosti da se posveti dijalogu o normalizaciji odnosa sa Prištinom
 

Rompej je odao priznanje srpskom premijeru na viziji i odlučnosti da se posveti dijalogu o normalizaciji odnosa sa Prištinom, čija je najnovija runda okončana rano jutros nakon više od pet sati razgovora.

"EU će ispuniti obaveze prema Srbiji", rekao je Van Rompej na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu, ali je naglasio da su, osim neophodnih reformi, neophodni novi koraci ka normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Evropski savet na proleće oceniti napredak u dijalogu Beograda i Prištine, a zatim doneti odluku o početku pregovora
 

"Vreme je od ključne važnosti", rekao je predsednik Saveta i dodao da" predstoje veliki izazovi". On je podsetio da će Evropski savet na proleće oceniti napredak u dijalogu Beograda i Prištine, a zatim doneti odluku o početku pregovora.

Dačić je istakao opredeljenje Srbije da ostvari dva ključna cilja nacionalne politike: nalaženje održivog rešenja za odnose Beograda i Prištine i što brži napredak u evropskim integracijama.

Vodićemo računa o legitimnim interesima Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, a naravno i interesima Albanaca, obećao je Dačić
 

"Vodićemo računa o legitimnim interesima Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, a naravno i interesima Albanaca", obećao je Dačić i izrazio nadu da će, kada se sledeći put bude sreo sa Rompejom, Srbija već biti u pregovorima o pridruživanju EU i da rečnik kojim se u Briselu ovih dana govori u diplomatskim krugovima odražava povećanje kredibiliteta naše zemlje.

"Srpski narod zaslužuje da živi bolje", rekao je Dačić, zahvaljujući Rompeju i visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton na gostoprimstvu i pomoći u vođenju dijaloga sa Prištinom.

Susretom sa Rompejom Dačić je završio boravak u Briselu.

U Briselu je juče održana četvrta runda političkog dijaloga predsednika Vlade Srbije, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Dačić je, posle petočasovnog razgovora sa Tačijem i Eštonovom, rekao da je tokom ove runde političkog dijaloga dogovoreno privremeno rešenje o naplati carina na administrativnim prelazima i da je otvorena tema posebnosti severa Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 18.01.2013. 13:20
Kako je srecan na ovoj slici, kao dete kad dobije bombonu.To je ceo njegov zivotni san, da jedan dan bude u politbirou EU i Internacionali.Da odlucuje ne tamo negde u maleckoj Srbiji sta da se pravi, malerise lokalno, vec da odlucuje o sudbinama naroda i narodnosti.Za ovo je ziveo nas drug Daca.Verovatno ce Vesti da dobiju penale, posto su zadnj deo teksta napisale velikim i plavim fontom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online