Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.01.2013.
12:22
novimagazin.rs A

Šapić: Tačka na slučaj Petrović

Aleksandar Šapić, član predsedništva Demokratske stranke izjavio je da je Predsedništvo stranke donelo odluku o Dušanu Petroviću i Vuku Jeremiću i da tu više nema polemike.

Član predsedništva DS-a Aleksandar Šapić
 

Šapić je rekao da nakon jučerašnjeg sastanka vrha DS-a ta stranka više nema vremena da se bavi unutarstranačkim pitanjima, jer je krajnje vreme da počne da se bavi drugim važnim stvarima zbog kojih su ih građani birali.

Prema njegovim rečima, licemerno je da danas o demokratiji unutar DS pričaju oni koji su učnili da u prethodnih osam godina te demokratije nema.

Prema rečima Šapića, aktuelni predsednik DS danas ima daleko manja ovlašćenja nego što ih je ikada imao i to upravo na insistiranje aktuelnog lidera demokrata, a u DS "danas sigurno postoji najveća demokratija u poslednjih 10 godina".

Najviši organi demokrata doneli su određenu odluku i oni koji se sa tom odlukom ne slažu mogu da izađu iz stranke ili da je prihvate bez obrzira šta o njoj misle, ističe Šapić.

"Imamo situaciju da se određeni ljudi ne slažu sa određenim odlukama DS-a i u tom slučaju automatski sami sebe iz nje isključuju. Tako da ja zaista ne vidim tu bilo šta nejasno", kazao je Šapić.

"Petrović je izašao na GO i rekao da on neće vratiti poslanički mandat, a dalja procedura je da onaj ko ne poštujuje odluku najvišeg organa stranke ne može više da bude član DS", dodao je on.

Kada je reč o slučaju Vuka Jeremića, koji trenutno obavlja funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN, Šapić je rekao da se za dan dva očekuje njegovo izjašnjavanje o vraćanju mandata u Skupštini, a kada se bude znalo za šta se on izjasnio, u skladu s tim će uslediti i reakcija stranke.

Lider DS-a Dragan Đilas je saopštio da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora te partije da članovi bivše vlade vrate poslanički mandat, što je Dušan Petrović odbio, dok se čeka odluka Vuka Jeremića.

S druge strane, Petrović je izjavio da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe i optužio Đilasa da, umesto debate o suštinskim državnim pitanjima, nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.01.2013. 12:34
Ако, ако благо мени. Само се ви свађајте... А понавља вам се стара прича из Тадићевог времена. Опет имате деспота и апсолутисту у врху кога сви безпоговорно морају да слушају и који је у свему најпаметнији !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online