Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.01.2013.
14:06
Alo A

Čeda osvaja vulkane Kamčatke!

Čedomir Jovanović se sprema se za još jednu nezaboravnu pustolovinu! Kako je objaivo "Alo!", lider LDP-a posle uspona na Akonkagvu, najviši južnoamerički vrh, uveliko se priprema za još jednu ekspediciju - osvajanje vulkana Kamčatke na dalekom istoku Rusije.

Jovanović na Akonkagvi
 

Čeda zbog ovog novog ekstremnog izazova intenzivno trenira.

"Jovanović već duže vreme planira da osvoji jedan od vulkana Kamčatke, koji su poznati po svojoj opasnosti i lepoti. Organizacija puta je u toku, a ekspediciju će činiti nekoliko iskusnih planinara. Cela misija nije zamišljena kao provod, već ih je prvenstveno okupila želja za planinarenjem i uživanjem u savlađivanju prirode", otkriva je izvor "Aloa" blizak Jovanoviću.

Zbog ovog zahtevnog izazova, lider LDP-a se intenzivno priprema u teretani, ali je podvrgnut i fizikalnim tretmanima.

"Već nekoliko puta je operisao desno koleno, koje je stradalo zbog ranijih planinarenja, padobranskih skokova, paraglajdinga i ekstremnog skijanja, a sada iz preventivnih razloga sarađuje sa fizioterapeutom", dodaje sagovornik "Aloa".

Jovanović se posle čuvene Akonkagve odlučio baš za ovu destinaciju jer je ona izazov za svakog ekstremnog sportistu. Vulkani Kamčatke poznati su kao vatreni pojas koji okružuje Tihi okean i jedno od najaktivnijih vulkanskih područja na svetu, na kom postoji 160 grotala, od kojih je 29 aktivno. Zbog svoje izuzetnosti stavljeni su pod zaštitu Uneska kao deo svetske baštine. Tu se nalazi jedan od najvećih aktivnih vulkana Eurasijo, ali i najviši na svetu - Ključevski, na visini između 4.700 i 4.800 metara i nastao je na padini drevnog vulkana.

Drama na ronjenju!


Koliko je Čedomir Jovanović zagrejan za ekstremne sportove, svedoči i činjenica da je krajem prošle godine skoknuo i na egzotično ronjenje na Jadranu sa prijateljem iz Danske. Kako piše "Alo", tada u petak posle skupštinskih obaveza spakovao ranac i otišao da zaviri u olupine čuvenog austrougarskog ratnog broda "Sent Ištvan", čiji ostaci leže na dnu Jadranskog mora.

"Što je najluđe, tada je doživeo hipertermiju i vaskularni šok, što je posledica razlike u pritiscima, ali je u ponedeljak uredno došao na početak skupštinske sednice i niko od kolega nije ni znao da se Čeda samo nekoliko sati pre toga bukvalno borio za život", otkriva izvor.

Ovaj brod porinut je 1914. u riječkom brodogradilištu, bio je dug 153 metra, a širok skoro 30. Danas leži na dubini od oko 70 metara kod ostrva Premuda i izazov je za svakog ronioca.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.01.2013. 14:13
a na vrhu...ga ceka CRTA..i to tanka, a dugacka ''Vidis Cedice...ti se popnes, mi tu nesto slikamo...a gore...crta...samo za tebe''
Sreda 23.01.2013. 15:16
Da postoji drzava i pravni sistem ovaj bi se odmarao u nekom od KPD.
Sreda 23.01.2013. 16:40
Ispituje teren za bezaniju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online