Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 02.02.2013.
19:06 >> 19:12h
Beta A

Dačić nije bio obavešten o Miši Banani

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić optužio je policiju da ga nije obavestila da je Rodoljub Radulović, poznat i kao Miša Banana, bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, javljaju beogradske agencije.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić

Na konfereniciji za novinare u sedištu Socijalističke partije Srbije, on je rekao da je u zvaničnoj knjizi MUP-a Srbije o organizaovanom krimanalu navedeno da kriminalna grupa Darka Šarića ima 29 članova, ali da među njima nije bilo Radulovića.

Veljović bez komentara

Direktor policije Milorad Veljović nije želeo da komentariše optužbe premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da ga policija nije obavestila da je Rodoljub Radulović, s kojim se sastajao, bio član kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića.

"Neću, nemojte, ne želim da komentarišem uopšte ništa. Ni vezano za ovo, niti bilo šta. Ništa to danas ja neću komentarisati niti sam komentarisao bilo kada", rekao je Veljović agenciji Beta.

 

"Zašto nisam upozoren i ko kontroobaveštajno štiti državne funkcionere? Ko se igrao s mojim autoritetom i autoritetom funkcije ministra unutrašnjih poslova?", upitao je Dačić.

On je dodao da, iako su mere protiv Radulovića bile preduzete još u novembru 2008. godine, njemu o tome iz policije ništa nije bilo rečeno u decembru te godine.

"Ko treba da me informiše, policija ili neko drugi? Zar ja treba bolje da znam od policije ko je pripadnik neke kriminalne grupe? Da neko to radi, ne bi se desila ni skrivena kamera", rekao je Dačić.

On je takođe naveo da je bivša manekenka Katarina Rebrača tražila prijem kod njega, ali da je, pošto on nije moogao da je primi,  uputio na ljude u njegovom kabinetu.

"Dan kasnije, bila je uhapšena. Da li je to normalna situacija? Valjda mene treba neko da upozori na to", rekao je Dačić. Premijer je rekao da nije počinio nijedno krivično delo, da je Darko Šarić procesuiran u vreme njegovog mandata, a da se u borbi protiv organizovanog kriminala susretao sa brojnim zvaničnicima američkih
agencija FBI i DEA.

Dačić je ponovio da je svako ko je sarađivao s kriminalcima i ko je počinio neko krivično delo treba da bude uhapšen i da će to biti slučaj i s ljudima iz njegovog okruženja i s ljudima s kojima se on sastajao, samo ako za to postoje dokazi.

"Svako ko je kriv ići će u zatvor, pa možda i oni koji hoće ovakvim kampanjama da prekinu borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić.

Govoreći o, kako se izrazio, kampanji koja se u medijima vodi protiv njega, on je rekao da je bio suočen sa optužbama da je izdajnik, ratni zločinac, ali i s pokušajima da se kriminalizuje stranka na čijem je čelu.

Dodao je da ga često optužuju i za neke banalne stvari poput toga da je alkoholičar, a da je posledica toga i organizovanje skrivene kamere u kojoj je voditeljka sa njim razgovarala bez donjeg veša.

POVEZANE VESTI

Subota 02.02.2013. 22:11
Najgore od svega je to što oni koji treba da reše probleme izgleda predstavljaju samo marionete onih koji vuku konce.
Nedelja 03.02.2013. 08:10
al u tami al u tami kad ostase sami stigla je sa strane kora od banane
Nedelja 03.02.2013. 01:36
ха ха ха сада је он необавештен ЈАО КОЈЕ ЛАЖИИИИ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online