Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.02.2013.
12:03
B. Đokić - Vesti A

Vučić rešio da se reši Dačića

Afera sa sastancima premijera Ivice Dačića sa Rodobljubom Radulovićem, jednim od glavnih ljudi klana Darka Šarića, puštena je u javnost uz znanje potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i prvi je korak u obaranju Vlade. Kako "Vesti" saznaju iz izvora u srpskoj vladi, vrh Srpske napredne stranke je pre nekoliko meseci formulisao plan u tri tačke.

KO SE ZADNJI SMEJE, NAJSLAĐE SE SMEJE: Tomislav Nikolić, Ivivca Dačić i Aleksandar Vučić
 



Prvo se kreće sa borbom protiv korupcije, odnosno protiv onih koji su proteklih godina najviše pokrali u državnim i javnim preduzećima. Glavni na udaru je vrh SPS-a, pogotovo premijer Dačić, o čijim se kontaktima sa članovima Šarićevog klana u potaji govori već godinama. Hapšenjima će SNS pokušati da dovede SPS ispod cenzusa. Već je sa Demokratskom strankom dogovoreno formiranje koalicije za jesen ove godine - saznaju "Vesti" od izvora u Vladi Srbije.


Vučiću, takođe, odgovara što je krivica za otvaranje afere sa Dačićem i Radulovićem pala na DS, odnosno njihovog potpredsednika Mikija Rakića, koji je bio koordinator bezbednosnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost u prethodnoj Vladi.

- Da je sve urađeno u dogovoru može se jednostavno videti iz tako očiglednog nenapadanja DS-a i SNS-a. Čak je u svojoj nedavnoj izjavi Vučić "abolirao" Rakića, rekavši da nije počinio krivično delo. Njih dvojica, Vučić i Rakić, poslednjih meseci intenzivno sarađuju i gotovo su u svakodnevnom kontaktu. Kada je stupio na dužnost, Rakić je Vučiću doneo dokumenta o umešanosti pojedinaca iz prethodne vlasti u korupciju, dao mu kontakte i uputio gde da traži dokaze. Vučić je pre toga donekle znao šta se dešava, ali kada su mu predočena dokumenta, video i audio snimci, on se zaprepastio, zbog čega mu je nekoliko puta pozlilo - dodaje izvor "Vesti".

Kako saznajemo, otvaranje afere sa Radulovićem i Šarićem je tek početak obračuna.

- Vučić davi Dačića kao zmija žabu. Za desetak dana biće obznanjen slučaj sa uništavanjem jedne nekada moćne državne firme, gde su glavni akteri članovi SPS-a i nekoliko njih će se naći iza rešetaka. Na taj način, Vučić pokušava sistematski da snizi rejting SPS-a, prvo zbog kriminala u koji su upleteni članovi te partije, ali i zbog toga što će većina glasača preći na njegovu stranu. Sva zaklinjanja u jedinstvo Vlade i planovi za dalji rad su samo maska - dodaje naš izvor.
 

Kako je počelo

 

Za Branka Lazarevića, bivšeg Dačićevog šefa kabineta, postoji mnogo dokaza o kriminalnim aktivnostima, saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije.


- Čim je stupio na funkciju, Lazarević je tražio da ode u Odeljenje operativne tehnike, gde se presreću pozivi i prisluškuje, kao i da mu se dostavi spisak svih osoba "pod merama". Vrhu policije je to bio signal za uzbunu, jer ni direktor policije, ni načelnik Uprave kriminalističke policije nemaju taj spisak, niti idu u to odeljenje. Odmah se došlo do informacije da Lazarević nešto radi sa Šarićevim klanom, i tako je počela istraga - saznaju "Vesti". 


Snimci Šarićevih žurki


Dok je bio na vrhuncu moći, Šarić je pravio spektakularne žurke, većinom u rodnim Pljevljima. U to vreme malo ko je krio da se sastajao sa njim.


- Kad biste pogledali te snimke i ko je sve na njima, kosa bi vam se digla na glavi. Šarić se sastajao sa raznim ljudima koji imaju uticaja u Srbiji, kako bi od njih dobijao informacije, a oni od njega novac. Jedan od glavnih doušnika bio mu je nekada visoki funkcioner MUP-a Srbije, sada blizak jednoj partiji. Pre nekoliko godina kod njega u gostima snimljen je i jedan od bliskih saradnika pokojnog Zorana Đinđića - saznaju "Vesti".


Stefanović: Čekamo rezultat istrage

 

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović (SNS) ocenio je da će Vlada opstati sve dok državni organi ne završe istragu o susretima premijera Ivice Dačića sa članovima narko-klana Darka Šarića. On je za TV B92 rekao da očekuje u razumnom roku rezultate istrage.


- Ne verujem da će to trajati 10 godina - rekao je Stefanović. 

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 12:11
Sve kriminalce na robiju! Daće Bog i mog bivšeg direktora, da im "#$% po spisku.
Sreda 06.02.2013. 12:14
Zato mora da padne Djilas i Beograd.Mislim da su ovo patke iz rukava dobrog andjela, kako bi se isprslili demokrate i napravile jos vise gresaka.Moras da ih namamis pre nego opalis. SNS igra na dva koloseka, kako inace objasniti odlazak tolikog broja radikala u niihove redove.Tesko da je bas toliko naroda prodano za stampane papire bez pokrica u zlatu, ili po naski da su g....a.Datum nece da nam daju u EU, ali Americi odgovara nestabilnost evropskog kontinenta i zato ona gura tamo, dok kapital odlazi preko bare. Problem je sta i oni imaju plan B, a to je nestabilnost pre nestabilnostioluja za sever ako ne slusamo. Mi treba da igramo pametno i cekamo Ruse, narod ce da prelomi, videcete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online