Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 09.02.2013.
00:41
Beta, Danas A

Đilas: Dačić treba da se povuče

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da premijer Srbije Ivica Dačić, posle "afere Šarić", više nema legitimitet da bude predsednik Vlade i da bi trebalo da se sam povuče sa te pozicije.

Ivica Dačić nema legitimitet da bude premijer posle "afere Šarić": Dragan Đilas
 

"Trebalo bi da se sam povuče sa te pozicije, pa kada se završi istraga, a nema razloga da ne bude brza i efikasna jer su snimci i transkripti tih razgovora u posedu nadležnih organa, ako je sve "čisto" neka ga i ponovo izaberu za premijera ako hoće.

Na Dan zaljubljenih o isključenju Jeremića

Đilas je najavio da će Izvršni odbor DS-a u četvrtak, 14. februara, odlučivati o isključenju Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora da vrati poslanički mandat, ali nije želeo da prejudicira kakva će odluka biti doneta.

Ali, dok se to ne obavi, ako Dačić ostane premijer, ni vlada na čijem je čelu nema legitimitet", ocenio je Đilas za beogradski Danas. Đilas je dodao da su izbori jedino demokratsko rešenje i ocenio da će se oni vrlo uskoro dogoditi.

"Druga je stvar što Zapadu u ovom trenutku odgovara vlada koja će da uradi bukvalno sve što se od nje traži oko Kosova", rekao je on. Govoreći o tome da je i DS bio u Vladi Srbije sa Ivicom Dačićem, iako je Boris Tadić znao za njegove kontakte sa Šarićevim ljudima, Đilas je rekao da je tadašnji predsednik demokrata i 2008. i 2012.
godine bio na jasnom stavu da Dačić ne može biti premijer.

Komentarišući susret predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage, Đilas je rekao da taj susret ima formalnu težinu i da je dobro da se razgovara i smiruju tenzije, ali da je jasno da taj susret neće doprineti istinskoj regionalnoj saradnji.

"Nas ne interesuje s kim Toma razgovara, nas interesuje rezultat tih razgovora. Podrška će uvek biti tu da se dijalog s Prištinom nastavi i da se dolazi do rešenja koja će biti prihvatljiva za obe strane, kojima ćemo raditi na boljem životu Srba na KiM, očuvati integritet Srbije i ujedno nastaviti evropski put. Bojim se samo da se susreta Nikolića i Jahjage za pet dana niko neće sećati", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 09.02.2013. 01:46
Dacic da se povuce a ti da dodjes na njegovo mesto jel da? Vucicu, ne igraj se da pravis neke koalicije sa demokratama na sledecim izborima.
Subota 09.02.2013. 01:10
Po ovome mozemo da zakjucimo ko je odgovoran za aferu Dacic. Jedino corav ne vidi sta se ovde sprema.
Subota 09.02.2013. 06:23
Tadic je znao za njegove veze sa mafijom i zato nije dozvoljavao da bude premijer, vec samo ministar policije? Bas logicno, kakva briga za drzavu i narod, svaka cast. Na njegovom mestu ja bih cutao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online