Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.02.2013.
12:51
Beta A

"Za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da Srbija ne može da prihvati članstvo Kosova u UN zato što smatra da pitanje statusa Kosova nije rešeno i da je potrebno tragati za pravednim rešenjem koje će biti u interesu i Srba i Albanaca, saopštila je danas Vlada Srbije.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Za nas je nedopustivo, a za to imamo i podršku Federacije, da se pitanje članstva u UN rešava parcijalnim dogovorima", rekao je Dačić u razgovoru sa šefom misije Rusije u UN Vitalijem Čurkinom.

Dačić je istakao da Srbija ne menja svoj stav kada je reč o UN. Premijer je naveo da je Srbiji za rešavanje problema Kosova potrebna podrška Rusije, Kine i drugih velikih zemalja i da je ta podrška utemeljena na vrednostima međunarodnog prava i istine.

"Veoma smo zahvalni Rusiji na podršci koju nam pruža. Ruska Federacija principijelno i konstruktivno podržava Srbiju u cilju pronalaženja pravednog rešenja i obezbeđivanja trajnog mira u regionu, a pre svega opstanka Srba. Najoštrije je osuđena svaka zloupotreba međunarodnih misija koja dovodi do učvršivanja kosovske nezavisnost", rekao je Dačić.

Dačić sa Ban Ki Munom o napadu na Dečane

Generalni sekretar UN-a Ban Ki Munom

Premijier Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom sa kojim je zajedno osudio poslednje dogadaje u Visokim Dečanima, uz ocenu da politički dijalog mora da se nastavi i da sve dogovoreno mora biti statusno neuralno.

Dačić, koji boravi u višednevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama u razgovru sa Ban Ki Munuom sinoć je ukazao na vaznost prisustva UN na Kosovu i Metohiji, između ostalog i zato što Srbi u Pokrajini najvise veruju UNMIK-u, prenosi RTS.

"Zajednički smo istakli svu vaznost prisustva Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji, Jos jednom sam ponovio da Srbi najviše, i možda čak jedino veruju misiji Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji i da zato sa velikim negodovanjem pratimo najave mogućeg smanjenja njihovih nadleznosti", rekao je Dačic za Radio televiziju Srbije.

Premijer je ukazao da je u razgovoru zaključeno da sve što se dešava u okviru političkog procesa mora da bude statusno neutralno, da mora da bude u skladu sa Rezolucijom 1244, i da Ban Ki Mun stoji na raspolaganju da UN bude što više prisutan preko predstavnika na KiM.

U Vašingtonu, premijer Dačić i vodeći funkcioneri američke Agencije za borbu protiv krijumcarenja narkotika su se dogovorili da uspostave sve moguće linije komunikacije, kako bi završili zapocete operacije.

U zajednickim akcijama do sada je zaplenjeno vise od pet tona narkotika.

Posle sastanka, srpski premijer je izjavio da je veliko priznanje za našu zemlju ocena da je Srbija regionalni lider u borbi protiv šverca narkotika.

POVEZANE VESTI

Subota 09.02.2013. 13:00
"ocena da je Srbija regionalni lider u borbi protiv šverca narkotika" Dugo traje ta borba ..... da ne bude Srbija kao Don Kihot ..... on sam a mnogo vetrenjaca ..!
Subota 09.02.2013. 17:56
Nsto mi govori da se sprema vlanstvo cim Daci pokrece temu. Dobar znak da on nesto sprema je njegovo unapred poricanje toga
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online