Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 15.02.2013.
10:06
Srna A

"Umesto paralelnih - kosovske institucije koje će voditi Srbi"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je, da rešenjem iz Rezolucije srpskog parlamenta o Kosovu i Metohiji, takozvane paralelne institucije prestaju da postoje, a nastaju kosovske koje vode Srbi. Nikolić je istakao da je cilj Srbije da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da se ne ponizi i ne odrekne svog suvereniteta.

Na meni je da pokušam da rešim celi problem Kosova i Metohije: Nikolić

"Ako kažu da je Srbija regulisala školstvo, zdravstvo i ako kažu da ima sud u Kosovskoj Mitrovici i neke policijske snage na severu Kosmeta, onda ovim predlogom srpske institucije postaju kosovske institucije i njima upravljaju Srbi", rekao je Nikolić za beogradsku televiziju "Prva".

Istakao je da ovaj predlog mora da bude rešen kroz ustav Kosova, ali i kroz Ustav Srbije.

"Odustali smo od toga da mi regulišemo zdravstvo u srpskoj nacionalnoj zajednici, ukoliko Srbi mogu sami da se organizuju, ali mi po Rezoluciji imamo pravo da pomognemo ako nema dovoljno prihoda ili kadrova. Praktično je omogućeno da delujemo na toj teritoriji kao da je potpuno pod kontrolom Beograda, a nije", istakao je Nikolić.

Na pitanje šta znači izjava kosovskog premijera Hašima Tačija da neće nametati rukovodstvo severu Kosova i Metohije, Nikolić je rekao da pretpostavlja da time "želi da Srbija zaboravi da ima Srba i južno od Ibra i da se eventualno utiče na političke lidere na severu da osete neku sebičnost i počnu da rešavaju samo svoje probleme".

On je rekao da se prvi put ne govori da je sever teritorija na kojoj treba uleteti silom i osigurati bezbednost, vladavinu prava i isterati srpske "paralelne" institucije.

Nikolić je poručio da na njemu kao predsedniku nije da rešava pojednačno i parcijalno i da deli, već da pokuša da reši celi problem Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Petak 15.02.2013. 10:19
Dobro Brankovicu Vuce,a koje do sad vodio te intitucije na severu Kosova i Metohije?
Petak 15.02.2013. 11:03
Ti si naš predsednik! Držiš se svojih obećanja, i zato te volimo! 40000ljudi na Kosmetu te vole, tebe i Dačića. Za historiju si,i češ biti, časni čovek, ti i Dačići. Sadašnjost i budučnost srpstva nije nikad bila bolja, zahvaljujuči tebi i Dačiću. Predsjedniče, HVALA VAM ! A sada pročitaj si sve to u ''negativu'', PREDSJEDNIČE! ( A dalo bi se još puno toga navesti)
Petak 15.02.2013. 14:20
I Bog je digao ruke od nas!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online