Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 19.02.2013.
15:44
Beta A

Koje mleko piju poslanici?

Većina poslanika u Skupštini Srbije zatražili su danas da Vlada Srbije obavesti javnost o zvaničnim podacima referentnih institucija o ispravnosti mleka, koje se prodaje na domaćem tržištu.

 Svako pije ono što voli

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu i poslanik Demokratske stranke (DS) Dušan Milosavljević pozvao je Vladu Srbije da hitno saopšti da li je mleko u Srbiji bezbedno za upotrebu ili sadrži opasne materije.

Poslanik opozicione Liberalno demokratske partiju (LDP) Bojan Đurić rekao je novinarima da pitanje ispravnosti mleka ne treba politizovati, da je za LDP najvažnije da se smire tenzije posle informacija o prisustvu opasnog aflatoksina u mleku i da laboratorije i nadležne institucije treba građanima da pruže jasan odgovor.

Đurić je rekao da pije mleko i da kad ga kupuje ne obraća pažnju na proizvođača.

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Đorđe Stojšić ocenio je da se mora utvrditi ko je odgovoran za lošu situaciju na tržištu prehrambenih proizvoda i ko daje oprečne informacije o ispravnosti mleka.

"Izgleda da građani već vise meseci koriste otrovno mleko, a ranije smo čuli da ne valja riba i tunjevina. Ili se plasiraju lažne informacije ili se zataškavaju, a nadležna ministarstva ćute", rekao je Stojšić novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da inspekcije sem što pune budžet naplatom kazni, moraju da počnu da rade "sve što je u okviru njihovih nadležnosti" i da se hitno mora uvesti red na tržište prehrambenih proizvoda na kom, kako je ocenio, vlada anarhija i javašluk.

Stojšić je rekao da trenutno ne pije mleko.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Branko Ružić je rekao da ne pije mleko, već jogurt.

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Vladimir Ilić rekao je novinarima u Skupštini da očekuje da ministarstva zdravlja i poljoprivrede daju zvanične podatke o ispravnosti mleka i da se, ukoliko se utvrdi da je neispravno, mleko povuče sa tražišta.

On je zatražio i da se utvrdi odgovornost zašto se mleko ako je neispravno našlo u prometu.

Ilić je rekao da voli i pije mleko, kao i da nema određenog proizvođača, već da kupuje ona koja su u prodaji.

Zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Petar Petrović rekao je da ne pije mleko i da kupuje domaće mleko u okolini Jagodine, a poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković naveo je da pije domaće mleko od privatnih proizvođača, koje kupuje na pijaci.

"Pijem mleko i nemam nikakvih problema sa tim. Mislim da je pod kontrolom i nikakvih zebnji u vezi sa tim nemam", rekao je Čolaković.

Utorak 19.02.2013. 20:57
Piju original Alpsko, poreklom iz Bosne !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online