Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 24.02.2013.
11:39
Beta A

"Vučić da kaže zašto Knežević nije upozorio građane"

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da kaže građanima zašto ministar poljoprivrede Goran Knežević nije nedeljama upozorio građane da piju mleko koje po, usvojenim evropskim standardim, nije ispravno.

Nastavljaju se optužbe na relaciji SNS-DS: Demokrate za aferu krive Kneževića
 

"Zbog čega, sve dok to nije saopštio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, nije dao nalog da se to mleko povuče iz prodaje, zašto nije odmah dao nalog da se farmama dostavi kukuruz iz robnih rezervi i njime zameni kukuruz koji je izazvao povecanje aflatoksina u mleku, nego je to uradio tek pre dva dana?", navodi se u saopštenju
DS-a.

Pročitajte još:

* Vučić: Utvrdićemo ko je kriv za situaciju sa mlekom

* SNS: Bezobrazluk i cinizam Gorana Ješića

Demokrate od Vučića očekuju i da pokrene izmenu zakona i podigne dozvoljeni procenat aflatoksina u mleku, jer "ako ovi procenti nisu opasni po zdravlje, nema potrebe da u zakonu i dalje stoje takva ograničenja".

Pokrajinski odbor Demokratske stranke DS-a takođe je optužio Vladu Srbije da pokušava da "zataška" aferu s mlekom.

"Sramotno je da Vlada Srbije panično traži krivca, dok se sve druge vlade u regionu bore sa problemom sa mlekom i trude se da zaštite proizvođače mleka ali i stočne hrane", navodi se u saopštenju pokrajinskog DS-a.

Ta stranka je optužila Vladu Srbije i da stoji iza najave današnjeg protesta "fantomske" Asocijacije proizvođača mleka i da na taj način pokušava da stekne jeftine političke poene u kampanji za dopunske pokrajinske izbore.

DS je podsetio da je Centralna asocijacija proizvođača mleka demantovala je da će organizovati protest ispred Vlade Vojvodinea, što je samo još jedan dokaz da SNS pokušava da zataška aferu političkim napadima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.02.2013. 11:43
Sramota je ovakvu sitaciju koristiti za politicku borbu, brze su reagovali od bilo koga u okruzenju, shodno tome dobro obavljen posao!
Nedelja 24.02.2013. 12:45
И да видимо најзад шта је истина у вези тог млека. Јесте ли видели списак млека, у коме је афлатоксин премашио границу дозвољеног, које је "брижни" Јешић ( паз'да га не назовем господином!) доставио? Јесте? А јесте ли видели да у СЕДАМ случајева то прекорачено износи од 0,002 до 0,009 ? А да ни ЈЕДНО млеко не прелази 0, 01? Хајде мудоње из силних здравствених и иних установа, који једете народни хлеба, будите једном од користи па нам кажите јел' количина од 0,002 до 0,009 преко дозвољене границе штетна или није? А ако јесте колико је штетна? И кажите ми шта сте урадили да Дулићка иде у затвор због оног што је неповратно урадила Србији?
Nedelja 24.02.2013. 12:17
"Sramotno je da Vlada Srbije panično traži krivca, dok se sve druge vlade u regionu bore sa problemom sa mlekom i trude se da zaštite proizvođače mleka ali i stočne hrane", navodi se u saopštenju pokrajinskog DS-a. Шта је срамотно у томе што се тражи кривац!? Да сте ви ИКАДА за БИЛО ШТА, док сте владали, нашли кривца за све оно што вам је лоше ишло ми би данас били бољи од Аргентине! И само ви демократе немојте да се сада сикирате шта ће бити са произвођачима млека и сточне хране! Лицемери ниједни! Све сте закували па сад хоћете да вам они још и тапшу! Када се ви бринете за Србију и за мене одмах се за џеп ухватим да ми буђелар не испари!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online