Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.02.2013.
14:07
Beta A

"Naši birači nisu glasali za nas zbog Dušana Petrovića"

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da formiranje nove poslaničke grupe u parlamentu, koju čini šest poslanika izabranih na listi DS-a, ne ugrožava tu stranku, kao ni njeno biračko telo.

 "DS je opozicija i ništa nam ne znači da li ćemo imati 50 ili 55 poslanika u parlamentu"

"DS nije time ugrožen ni u biračkom telu ni u stranci. Želimo svu sreću onima koji političku sreću traže na drugoj strani. Mandati su njihovo pravo", rekao je Pajtić za Radio-televiziju B92.

Bivši funkcioner DS-a Dušan Petrović, koji je nedavno isključen iz te stranke, osniva poslaničku grupu "Zajedno za Srbiju" sa još pet poslanika izabranih na listi DS-a, a najavio je i da će ubrzo osnovati novu stranku.

"Naši birači nisu glasali za nas zbog Dušana Petrovića", istakao je Pajtić, odgovarajući na pitanje da li je DS ugrožen zbog osnivanja nove poslaničke grupe.

Zamenik predsednika DS-a je rekao da bi DS bila ugrožena da novu stranku prave predsednik DS-a Dragan Đilas ili počasni predsednik  Boris Tadić, ali ne i od nove stranke koju osniva Petrović.

"DS je opozicija i ništa nam ne znači da li ćemo imati 50 ili 55 poslanika u parlamentu", naveo je Pajtić.

On je dodao i da bi bio iznenađen ako bi ta opcija (stranka Dušana Petrovića) imala veći uspeh na izborima.

Povodom nekih tvrdnji da i predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović osniva svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, Pajtić je kazao da to nije tačno i da je DS jedinstven.

Upitan u kojoj meri na DS može da se odrazi ispitivanje sporne 24 privatizacije, on je naveo da su 23 od tih privatizacija urađene u vreme prve vlade Vojislava Koštunice.

"Samo jedna je urađena u vreme DS-a, odnosno od 2003, i to je bio stečaj Železare Smederevo, a ceo postupak je uradio sud. To je medijski spin, dakle, pokušaj da se odgovornost prebaci na nekog ko nema veze s predmetom", naveo je Pajtić.

Za Razvojnu banku Vojvodine, Pajtić, koji je i predsednik Vlade Vojvodine, naveo je da je dogovor bio da se ta banka stabilizuje i konsoliduje, a da su promenom republičke vlade krenula instistiranja da se ta banka gasi.

Pajtić je povodom dešavanja u novosadskom dnevnom listu "Dnevnik" rekao da je problem transparentnost vlasništva, i ocenio da se u poslednje vreme "vidi tendencija da se mediji stave pod kontrolu vlasti".

POVEZANE VESTI

Utorak 26.02.2013. 14:32
Nego zbog vas gospodine Bodrum. Koliko li ce ih glasati sledeci put? Ako budete jos bili tu.
Utorak 26.02.2013. 14:10
Jok, mozda zbog onih milijardu i po fondova za otvaranje porodicnih biznisa i bespokornog medijskog sluzenja jezuitskomasonskom lobiju. Jeftine patike, namestena liga sampiona i budjav lebac.
Utorak 26.02.2013. 21:49
Znaju sve ljudi o Petroviću i zaista mi nije jasno zbog čega mu mediji daju ovoliko prostora. Pa koliko poslanika ima. Da je svako od njih dobijao ovoliko prostora, ne bi znali ni kakvo nas vreme sutra čeka od njihovih silnih izjava
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online