Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 27.02.2013.
13:44

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

"Neka Knežević otvori laboratoriju"

Raspisao sam, na zahtev EU, konkurs za kadrove u laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka, i novom ministru preneo detalje. Očekujem da završi taj posao, kaže za "Vesti" bivši ministar poljoprivrede i dojučerašnji član DS Dušan Petrović koji je juče predstavio novi klub poslanika u Skupštini "Zajedno za Srbiju".

Dušan Petrović, šef poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju

Komentarišući aferu sa mlekom, on je za "Vesti" rekao da je hrana u Srbiji bezbedna i podsetio da je za vreme njegovog mandata donet propis o smanjenju aflatoksina u mleku.


Zašto laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka, za koju je EU dala pare, nije proradila?

- Dok sam bio ministar poljoprivrede, uprave za veterinu i za zaštitu bilja su smatrale da otvaranje novog instituta za ispitivanje kvaliteta nije potrebno. Ušli smo u debatu sa koalicionim partnerima iz G17 plus o tome.


Ali ste ipak raspisali konkurs za nova radna mesta?
- Evropska komisija je obustavila doniranje opreme i tražila zapošljavanje ljudi u laboratoriji. Raspisao sam konkurs, i ministru Kneževiću preneo sve detalje. Očekujem da on posao uradi do kraja.
 

I Šumadija je Srbija

Ime vašeg kluba podseća na stranku Zajedno za Šumadiju?
- Šumadija je u Srbiji, a mi smo Zajedno za Srbiju. Ko podržava naš program, može da se pridruži. Ostalo je slučajnost.


Da li ste dobili prostorije u Skupštini?
- Ne još, ali ćemo dobiti do kraja nedelje. Imaćemo odvojene kancelarije. Rekli su mi da ima dovoljno kancelarija, stolova, kompjutera i fotelja.

Da ste vi završili posao možda do ovakvog skandala ne bi došlo?
- Laboratorija je neophodna iz ekonomskih razloga, ne zbog zdravlja ljudi. Treba proizvođačima da bi mogli da utvrde kvalitet mleka, masnoću i slično. Srbija ima sasvim zadovoljavajući monitoring bezbednosti hrane.


Aflatoksin je ranije bio prisutan u mleku i u većim količinama...
- Jedan od prvih propisa koje sam doneo kada sam postavljen za ministra poljoprivrede bio je onaj kojim je deset puta smanjena dozvoljena količina ove materije u mleku. Razlog je usklađivanje naših propisa sa propisima EU. Ja i sada pijem mleko, pio sam ga i pre toga i ne smatram da je opasno po zdravlje.


U poslednje vreme hvale vas iz Dinkićevih Ujedinjenih regiona, da li ćete sarađivati?
- Suštinska decentralizacija za koju se zalažemo je nemoguća bez promene Ustava. Svako ko se slaže sa našom političkom filozofijom je naš potencijalni politički partner.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.02.2013. 14:52
Много је ђубрета у нашем млеку ,политичког, економског и људског.
Sreda 27.02.2013. 16:30
Kad vratiš pare otvorit će.
Sreda 27.02.2013. 22:53
"......ko se slaze sa nasom politickom filozofijom": kradi gde mozes....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online