Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 06.03.2013.
00:01
Danas A

Došla maca na vratanca? Blokirani svi računi DS-a!

Iako je logično pretpostaviti da su svi srpski političari dobri i pošteni, a naročito ovi iz Demokratske stranke (DS), zakon ipak ne reaguje na pretpostavke, već na činjenice da li neko krade, kraducka ili ne krade. U svakom slučaju, svi računi Demokratske stranke u svim bankama u Srbiji blokirani su zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara, piše beogradski Danas.

Problemi, samo problemi: Dragan Đilas

U dopisu sekretarke Demokratske stranke Tamare Tripić upućenom članovima Glavnog i Pokrajinskog odbora, kao i okružnim, gradskim i opštinskim odborima stranke, navodi se da su svi računi DS u blokadi u svim bankama od 4. marta. Računi su blokirani jer je DS za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit kod RBV, a “u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja“, te je “banka pokrenula postupak prinudne naplate“.


“Blokada računa podrazumeva da će banka (RBV) skidati sva sredstva sa svih računa u svakom trenutku dok potpuno ne namiri sva dugovanja koja imamo prema njoj. Trenutno dugujemo 335.390.000 dinara. Da bismo izmirili ovaj dug, Demokratska stranka mora da da garancije, odnosno finansijska obezbeđenja, kako bi nam bio omogućen reprogram kredita na 36 meseci i skinuta blokada sa svih računa. Molimo Vas da razumete situaciju u kojoj se od danas Demokratska stranka nalazi i da ne predviđate i ne pravite bilo kakve troškove, jer ćemo takvim poslovanjem prekršiti Zakon“, navodi se u dopisu Tripićeve upućenom odborima 4. marta.


Aleksandra Jerkov, portparolka DS, u izjavi za Danas podsetila je da su demokrate, kao i mnoge druge stranke, uzele kredit od banke za potrebe izborne kampanje 2012. godine.


“S obzirom na to da su kampanje skupe, uzeli smo kredit od Razvojne banke Vojvodine. U iščekivanju dozvole od Ministarstva finansija da garancija za otplatu kredita budu budžetska sredstva koja DS prima zahvaljujući broju poslanika u parlamentu, došlo je do ove blokade. DS se obratila Ministarstvu pre dva meseca. Nadam se da je reč samo o proceduralnom zastoju, koji će biti otklonjen u najskorije vreme“, navodi Jerkov.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.03.2013. 00:10
ко изађе задњи, нек` угаси свјетло...
Sreda 06.03.2013. 00:41
Kako ova pokvarena zena zna da su pare uzete za kampanju kada u to vreme nije ni bila u toj stranci. Ista ta pokvarena zena je tuzila poste Srbije zbog postanskih markica sa verskim obelezjimai koji su trebali uplacivati beznacajne sume novca verskim zajednicama. NJeno obrazlozenje je bilo da je ateista i da ne zeli ni sa jednim jedinim dinarom da pomaze verske zajednice. Kako sada ta pokvarena zena ima obraza da trazi toliki novac iz budzetskih sredstava , od svih nas. Neka namiri dug iz svog dzepa jer ima i nas koji ne zelimo da pomazemo stranke koje su dovele Srbiju na rub propasti.
Sreda 06.03.2013. 05:31
Са обзиром да је кредит додељен без обезбеђења од државне банке, зашто онда сви потписници нису у затвору? Са обзиром да је кредит додељен на криминалан начин, зашто се потписницима не одузима приватна имовина? За то постоји закон!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online