Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 12.03.2013.
11:52 >> 13:14h
Beta A

Porodica i bivši ministri položili cveće

Članovi porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića i ministri u njegovoj Vladi položili su danas vence i cveće na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Mila Đinđić
 

Venac je položila majka ubijenog premijera Mila Đinđić, a u ime Đinđićeve Vlade bivši ministri Aleksandar Vlahović, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević i Dragoslav Šumarac.

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Ivicom Dačićem, danas su u dvorištu zgrade Vlade položili venac na spomen ploču premijeru Zoranu Đinđiću, ubijenom na tom mestu pre 10 godina. Na vencu je pisalo "Doktoru Zoranu Đinđiću - Vlada Republike Srbije".

Posle polaganja venca, Đinđiću su pojedinačno odali poštu Dačić i članovi vlade Suzana Grubješić, Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić, Mlađan Dinkić, Goran Knežević, Verica Kalanović, Slavica Đukić Dejanović, Zorana Mihajlović, Alisa Marić, Žarko Obradović i Velimir Ilić.

Venac je položio i Đinđićev naslednik na mestu premijera i lider Nove stranke Zoran Živković, dok je počast Đinđicu odala i delegacija Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Vence i cveće su položili i brojni članovi Đinđićeve Demokratske stranke i građani Srbije.

Članovi i simpatizeri Demokratske stranke u Kragujevcu obeležili su danas desetu godišnjicu ubistva Zorana Đinđića memorijalnom šetnjom ulicom koja nosi njegovo ime i polaganjem cveća i paljenjem sveća kraj spomen ploče. Grupa Kragujevčana krenula je u šetnju jutros u osam sati sa Trga Fontana, zatim Ulicom Zorana Đinđića do spomen ploče na uglu te i Ulice Nikole Pašića u centru Kragujevca.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović je rekao novinarima da je Đinđić bio borac za Srbiju u kojoj o svemu ne odlučuje samo jedan čovek, kao i da je dao život za borbu protiv korupcije i kriminala u državi.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.03.2013. 12:07
Један од највећих српских квислинга. За живота је заборавио свету српску изреку: "Не можеш чинити зло а надати се добру."
Utorak 12.03.2013. 15:39
U rečniku, pored pojma - demagogija - treba da stoji Đinđićeva slika! Slučajno sam naleteo na ovaj blog, i sa zaprepašćenjem konstatovao koliko puno se zna o Zoranovom bogaćenju i zakulisnim radnjama, a koliko je ovaj narod slep i veruje u lepu sliku koja je ostala u zaostavštinu naivnom srpskom narodu. Kad smo kod zaostavštine evo u kakvim "traljam" je ostavio Zoran: http://www.prvasrbija.org/2013/02/blog-post_10.html#.URkY1-L6PKk.facebook
Utorak 12.03.2013. 11:59
Nek mu je Vecna Slava a onima koji ga kukavicki ubise vecno nemirna savest...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online